KRC Genk heeft het contract van Luca Oyen opengebroken richting de lange termijn. Luca stond nog onder contract tot de zomer van 2024 maar tekende een nieuwe overeenkomst tot 2027.

Luca vertegenwoordigt reeds 13 seizoenen de kleuren van KRC Genk. Hij vervoegde in 2009 de U7 van onze Talent Academy en tekende in 2018 zijn eerste profcontract bij de club. Een jaar later werd al snel duidelijk dat z’n vinnige acties, spelinzicht en technisch vermogen een enorme troef zijn. Zijn contract werd in 2019 dan ook een eerste keer opengebroken met opnieuw drie seizoenen.

Onze nummer 24 werd vervolgens één van de blikvangers in de UEFA Youth League en de beloftencompetitie. De beloning voor zijn harde werk en bijbehorende prestaties bleef niet lang uit. In 2020 werd zijn jongensdroom waar: een plek bij de A-kern. Dit seizoen bleek een basisplaats de nieuwe standaard te worden, maar in de eerste competitiewedstrijd liep hij een knieblessure op die hem een tijdje aan de kant houdt. Terwijl Luca verder revalideert, spreekt de club dus opnieuw vertrouwen uit in de jonge Genkie.