zo 08 jan 2023, 13:30
KRC Genk KRC Genk 3 - 1 Club Brugge Club Brugge

Zondagmiddag, 13:30 uur, Cegeka Arena. Voor het eerst dit seizoen een volledig gevuld huis. De ideale omstandigheden voor onze spelers om opnieuw aan te knopen met een overwinning. En zo geschiedde.

Eerste helft: Visser zoekende

Lang hoefden onze supporters niet te wachten op de eerste dreiging, al in de eerste minuut kon Paintsil bijna ontsnappen. Ook aan de overkant meteen doelgevaar, Vandevoordt pareerde eenvoudig. Het startschot voor een eerste periode met enorm veel grinta. Af en toe iets teveel, zelfs... Scheidsrechter Visser liet aanvankelijk nogal begaan, waardoor hij al snel de controle verloor. En toen gingen de poppen aan het dansen... Lang haalde uit na een akkefietje met Paintsil, de Ghanees stortte neer op het grasveld. De Cegeka Arena wou het rode karton zien voor de Nederlander, Visser probeerde de situatie op te lossen met geel voor beide heren. Even later ging diezelfde Paintsil opnieuw aan het rennen wanneer Sylla hem zonder enige intentie om de bal te spelen zomaar onderuit torpedeerde. Opnieuw wou de Cegeka Arena rood, opnieuw bleef het bij geel. Toen Wouter Vrancken dan even later verhaal ging halen nadat Muñoz voor een wel erg lichte fout geel kreeg, kwam het rode karton (2x geel) alsnog tevoorschijn. Onze coach mocht plaatsnemen in de tribune, onze jongens moesten zonder Wouter verder. Grote onvrede bij het rustsignaal, Lawrence Visser werd op een fluitconcert pur sang getrakteerd. 

Tweede helft: Genkse dominantie

In de tweede helft namen onze spelers gelijk het initiatief. Het leverde goede doelkansen op voor Heynen en Onuachu, maar Mignolet hoefde zich nog niet om te draaien. Toen ontsnapte Noa Lang aan de overkant en mocht 'ie helemaal alleen op Vandevoordt af. Tot groot jolijt van de Cegeka Arena werkte de Nederlander overhaast naast. Opnieuw onze ploeg aan zet dan, zo kregen we dan toch een doelpunt te zien. Bilal deed het thuispubliek rechtveren met een prachtig hakje, Paintsil legde perfect af tot bij Onuachu. Onze topschutter bedankte, kapte zich prima vrij en fusilleerde Mignolet. Enkele minuten later dan toch nog even schrikken voor Vandevoordt, toen Yaremchuk op open doel mocht afwerken. Hij miste echter tot groot jolijt van de Cegeka Arena. Sylla had er nadien kennelijk genoeg van. Hij beging de overtreding bij Onuachu en na overmatig protest kreeg hij ook zijn tweede gele karton onder de neus geduwd. De youngster droop ziedend af. Onze jongens diepten de voorsprong nog uit tegen tien Bruggelingen, El Khannouss bekroonde zijn topwedstrijd met een assist tot bij aanvoerder Heynen. 3-1, boeken toe voor nieuwe Brugge-coach Scott Parker. 

2023 begonnen en nu ook voor het eerst gewonnen. Op naar woensdag, wanneer Antwerp over de vloer komt in de kwartfinale van de Croky Cup. Forza!

Opstelling

Vandevoordt, Muñoz, Cuesta, McKenzie, Arteaga, Hrošovský, Heynen, El Khannouss (88' Sor), Paintsil, Trésor, Onuachu

Doelpunten

21' 0-1 Vanaken
26' 1-1 Cuesta
67' 2-1 Onuachu
81' 3-1 Heynen