In de laatste speelminuten van de wedstrijd KRC Genk- Club Brugge werd een supporter onwel in de vakken CL1 & CL2, de hoektribune aan de zuidkant van de Cegeka Arena. Omwille van privacyredenen geven we enkel mee dat het een mannelijke zeventiger betreft.

Omstaanders reageerden meteen en gepast op de situatie, waarna het Rode Kruis snel kon overnemen. Het betrof een hartaanval en de persoon werd ter plekke behandeld inclusief reanimatie. Wanneer het inmiddels gearriveerde MUG-team overnam werd er opnieuw een hartslag bekomen en begon de persoon opnieuw te ademen. Het MUG-team heeft de supporter gestabiliseerd en klaargemaakt voor transport waarna hij in kritieke maar stabiele toestand naar het Ziekenhuis Oost-Limburg werd gebracht.

Onze welgemeende dank gaat uit naar de eerste hulpverlenende omstaanders, onze stewards, het team van het Rode Kruis alsook naar de betrokken hulpdiensten. Dankzij daadkrachtig handelen werd de situatie meteen aangepakt.

We bedanken bij uitbreiding alle aanwezige supporters in het stadion. Voor het begrip om het standaard moment van vieren tussen spelers en supporters, uit respect voor de situatie, niet te laten plaatsvinden. Alsook om vervolgens sereen het stadion te verlaten.

We hopen van harte en in naam de gehele club op het best mogelijke scenario.