Carlos Cuesta (23) heeft zijn contract bij KRC Genk verlengd tot 2026. De Colombiaanse verdediger maakte in 2019 de overstap van Atletico Nacional uit zijn vaderlandse competitie naar Genk en kwam ondertussen al 114 keer uit voor de Genkse hoofdmacht. De afgelopen drieënhalve seizoenen ontpopte Cuesta zich tot een onmisbare schakel in het hart van de Genkse defensie en tot één van de absolute leiders binnen het team van Wouter Vrancken. In 2021 maakte hij ook zijn debuut voor de Colombiaanse nationale ploeg. Zijn prestaties en persoonlijkheid op en naast het veld maken van hem een ambassadeur van alle Zuid-Amerikanen.

In de Jupiler Pro League speelt de Genkse vice-kapitein dit seizoen op een zeer hoog niveau, wat van het Genkse doel bij momenten een oninneembare vestiging maakt. Zijn goede resultaten leveren hem een verlengd verblijf op in de Cegeka Arena.

Carlos heeft zich op zijn jonge leeftijd ontpopt tot één van de absolute steunpilaren binnen het team. Hij is een moderne verdediger die kracht en snelheid combineert met goede voeten en een indrukwekkende présence. We zijn trots dat we hem voor langere tijd aan onze club kunnen verbinden”, zegt Head of Football Dimitri de Condé.