KRC Genk is als grote winnaar uit het Gala van de Gouden Schoen gekomen. Onze Genkies gingen met maar liefst drie prijzen aan de haal. Als coach van het jaar, belofte van het jaar en goal van het jaar was het voor Wouter Vrancken, Bilal El Khannouss en Bryan Heynen vandaag leuk wakker worden in Limburg. Onze assistenkoning Mike Trésor werd voor zijn sterke eerste seizoenshelft beloond met een derde plaats in de verkiezing van de Gouden Schoen. Om de avond helemaal af te maken, kreeg ook de Genkse jeugdopleiding een onrechtstreekse beloning. De drie beste Belgen in buitenland werden allemaal gevormd in de Genkse academy.

De jongens van Wouter Vrancken denderden als een stoomtrein doorheen de eerste seizoenshelft. Hun weerzienwekkend parcours bleef ook op het gala van de Gouden Schoen niet onbeloond. Met niet minder dan drie prijzen trokken onze Genkies terug naar Limburg.

Belofte van het jaar

Bilal El Khannouss dartelde het afgelopen jaar over de Belgische velden. Het leverde hem zelfs een selectie op voor het wereldkampioenschap in Qatar. Daar mocht hij voor de Marokkaanse nationale ploeg aantreden in de kleine finale. Tijdens het gala van de Gouden Schoen werd onze jonge balvirtuoos dan ook meer dan terecht uitgeroepen als belofte van het jaar.

Goal van het jaar

Op 23 oktober vorig jaar deed Bryan Heynen de bosuil ontploffen. Na knap voorbereidend werk van Onuachu en Trésor nam hij een slim balletje van Mike met een halve omhaal vol op de slof om de bal tegen de netten te jagen. Tijdens de enige verkiezing waarbij de supporters zelf hun zeg konden doen, won onze kapitein met ruimte voorsprong en gaat zijn goal de geschiedenisboeken in als het mooiste pareltje uit 2022.  

Gouden schoen

Samen met Simon Mignolet en Casper Nielsen mocht Mike Trésor plaatsnemen aan de favorietentafels. Uiteindelijk werd onze laconieke assistenkoning zijn wervelende eerste seizoenshelft bekroond met een derde plaats. 

Coach van het jaar

De architect van al dat prachtig voetbal is onze coach Wouter Vrancken. De afgelopen jaren maakte Vrancken nog het mooie weer bij KV Mechelen. Dat hij die goede resultaten van vorig seizoen wist door te trekken op het hoogste niveau in de Cegeka Arena maakt van hem meer dan terecht de coach van het jaar.

Beste Belg in het buitenland

Als klap op de vuurpijl mocht Kevin De  Bruyne zijn trofeeënkast nog wat aandikken met de prijs van beste Belg in het buitenland. Met Thibaut Courtois en Leandro Trossard ging king Kev twee andere ex-genkies vooraf. Een mooie beloning ook voor de Genkse talent academy. Als Genkse familie kunnen we niet trotser zijn op onze jeugdproducten. Keep up the good work!

Nu de festiviteiten achter ons liggen, kunnen we opnieuw focussen op voetbal. Er komen opnieuw belangrijke weken aan. Komaan Genkies!