Vrijdag keert onze coach Wouter Vrancken terug achter de kazerne. In Mechelen maakte hij 4 seizoenen het mooie weer. Met bekerwinst en de promotie naar de hoogste klasse liet hij grote schoenen achter om te vullen. Het wederzijds respect tussen Wouter enerzijds en de club, spelers en supporters van Malinwa anderzijds is groot. Het wordt dan ook een speciaal weerzien. “Maar eens de wedstrijd begint, wil ik maar één ding: winnen”, stelt onze coach gerust.

“Op Mechelen gaan spelen is voor geen enkele ploeg gemakkelijk”, weet onze coach als geen ander. “Het is een stadion naar Engels model met veel staanplaatsen, de supporters die kort aan het veld staan en steeds voor een geweldige sfeer zorgen. Het is aan onze jongens om extra energie te putten uit die omstandigheden. Ook al supporteren ze voor de tegenstander.”

“Mechelen is een ploeg die altijd voetbalt. Onder het bewind van Steven Defour zijn ze geëvolueerd naar principes waar de spelers zich goed bij voelen. In tegenstelling tot andere ploegen gaan ze niet in de eigen 16 kamperen. Het is aan ons om hen te beletten om goed te voetballen. Het zal zoals vaak op mentaliteit en de wil om te winnen aankomen. Als we achter de kazerne iets willen gaan halen zullen we qua mentaliteit minstens de evenknie moeten zijn van KV."

Zelfde kern als tegen Antwerp

Vrancken kan rekenen op quasi dezelfde kern als tegen Antwerp vorige week. “De schouderblessure van Joske lijkt minder erg te zijn dan initieel werd gevreesd. Het wordt afwachten hoe hij op de wedstrijddag reageert op de training van donderdag. Op de dag zelf wordt beslist of hij fit geraakt voor de wedstrijd", zegt Vrancken.

Van de nederlaag tegen Antwerp is niets blijven hangen in de groep. “Toen ik de wedstrijd met de staff herbekeek kwam er een glimlach op mijn gezicht omdat we echt goed voetbal speelden, mooie combinaties op de mat legden en eigenlijk maar anderhalve kans weg hebben gegeven. Het ontbrak ons aan het nodige geluk om de drie punten thuis te houden. In Mechelen gaan we opnieuw vol voor de verwinning."

Vrijdagavond afspraak achter de kazerne.

Supporters op post!