vr 17 feb 2023, 20:45
KV Mechelen KV Mechelen 2 - 2 KRC Genk KRC Genk
Na vier succesvolle seizoenen trok Wouter Vrancken opnieuw naar het AFAS stadion in Mechelen. Achter de Kazerne kreeg Tolu zijn eerste basisplek en konden de spelers rekenen op een volgepalmd bezoekersvak (960 supporters waaronder 25 GenKids). 
Eerste helft

Gesteund door een enthousiaste thuisaanhang was het Malinwa dat het sterkst aan de match begon. De eerste 10 minuten was het zoeken voor onze jongens. Het werd enkele keren heet voor de kooi van Vandevoordt. Na 10 minuten konden we aan de overkant ook twee kort na elkaar gevaarlijk zijn. Het afstandsschot van El Khannouss werd in corner geduwd door Coucke, Muñoz was het eindstation maar zijn kopbal ging nipt over. Even later draaide El Khannouss zich centraal mooi vrij en bediende hij Trésor die na een knappe dribbel zijn schot op de lat uiteen zag spatten. Aan de overkant was het wel raak. Ngoy kon vanop rechts trappen. Vandevoordt zat er in eerste instantie nog bij, maar Hairemans was goed gevolgd en legde de rebound makkelijk binnen. Bijna werd het ook 2-0: Ngoy kwam op een voorzet vanop rechts goed voor McKenzie. Zijn schot ging maar net naast. Aan de overkant kreeg Trésor uiteindelijk toch zijn verdiende goal. Tolu bracht de bal laag voor vanop rechts, onze assistenkoning werkte het leer in één tijd in de verste hoek. Ex-Genkie Gaëtan Coucke was kansloos. Na een leuke eerste helft met kansen aan beide kanten, maar teveel afval in ons spel, gingen we de rust in met een terechte 1-1 tussenstand.

Tweede helft

Wouter Vrancken, ook wel de keizer van Mechelen genoemd, wilde zijn huid duur verkopen bij zijn ex-ploeg. Met een dubbele wissel tijdens de rust (Sor en Préciado kwamen El Khannouss en Paintsil vervangen) zette hij zijn troepen op scherp voor de tweede periode. Ondanks enkele goede intenties, zagen we tijdens het begin van de tweede helft hetzelfde spelbeeld als tijdens de eerste helft. Het veld in Mechelen kwam het spel zeker niet ten goede. Veel hobbels en te weinig grip voor de spelers aan beide kanten. Ook in de tweede helft hadden we een overwicht aan balbezit, maar tot echt uitgespeelde kansen kwamen we aanvankelijk niet. Het Mechelse blok stond goed. Een kwartier voor tijd kwamen ze er goed uit. De ingevallen Malede vond Storm op rechts die Vandevoordt in één tijd kansloos liet. Quasi meteen hingen de bordjes bijna terug gelijk. Castro, ingevallen voor Trésor, stak diep op de aalvlugge Sor. Zijn schot mistte precisie. De tegengoal had onze Genkies duidelijk wakker geschud. Castro kon aanleggen van net buiten de 16. Ook zijn bal kon de Mechelse doelman niet bedreigen. We leken dus af te stevenen op een 2-1 nederlaag, maar dat was zonder onze kapitein geregeld: in extremis kopte hij een mooie voorzet van Hrosovsky tegen de touwen. Zo konden we alsnog één punt meenemen naar Genk. 

Opstelling

Vandevoordt, Muñoz, McKenzie, Cuesta, Arteaga (’79 Ait El Hadj), Hrošovský, Heynen, El Khannouss (’46 Sor), Trésor (’76 Castro), Paintsil (’46 Préciado), Tolu (’61 Samatta)

Doelpunten

1-0 ’21 Hairemans 
1-1 ’35 Trésor 
2-1 '75 Storm
2-2 '94 Heynen