Wie voor het seizoen had voorspeld dat we met nog 7 wedstrijden op planning al mathematisch zeker konden zijn van play-off 1, werd voor gek verklaard. Zeker na het vertrek van verschillende basisspelers”, weet onze coach. “Het zegt alles over het unieke parcours dat onze jongens hebben afgelegd."

Vrancken wil de ‘mindere’ wedstrijd tegen KV Mechelen dan ook in perspectief zetten. “Aan overgave lag het daar zeker niet, maar als het niet goed genoeg is, benoemen we dat. Daar is ook niets mis mee. Dat is topsport. Zoals elke week hebben we alle positieve en negatieve zaken met de groep besproken. We hebben duidelijk beargumenteerd wat we goed en niet goed vonden en waarom. De afgelopen twee dagen zag je bij sommige jongens al dag en nacht verschil in de manier waarop ze bepaalde situaties aanpakten. Ik hoop dat ze dat meenemen naar komend weekend. Neem bijvoorbeeld Bilal, die vond ik tegen Mechelen niet goed spelen. Deze week hebben we daar goede gesprekken over gehad en op training zag je daar het resultaat al van. Dat doet me plezier.”

Wat verwacht onze coach van de wedstrijd tegen Oostende? “Oostende kan een heel moeilijke wedstrijd worden als we niet vanaf seconde 1 met de juiste mindset aan de wedstrijd beginnen. Veel ploegen hebben het er moeilijk tegen. Zeker de laatste weken. Overgave zal opnieuw de doorslag geven.”

Zoals elke week verwacht Wouter Vrancken een overtuigde prestatie én de drie punten. “Er is maar één ding leuk aan voetbal en dat is winnen. Al de rest is bijzaak. Maar als het met mooi voetbal kan, dan heel graag", knipoogt Vrancken.

De selectie:

Doelmannen: Vandevoordt, Chambaere, Penders
Verdedigers: McKenzie, Sadick, Arteaga, Carstensen, Munoz, Cuesta, Preciado
Middenvelders: Aziz, Heynen, Castro, Trésor, Hrosovsky, Ait El Hadj, El Khannouss
Aanvallers: Samatta, Sor,  Paintsil, Tolu

Geblesseerden:

Luca Oyen en Abid Adnane zijn niet ter beschikking. 

Wees erbij als onze Genkies zich verzekeren van een plek in Play-off 1.

Allen op post!