za 25 feb 2023, 18:15
KRC Genk KRC Genk 3 - 0 KV Oostende KV Oostende
Tegen KV Oostende begonnen dezelfde 11 namen als tegen KV Mechelen vorige week. Na de mindere prestatie Achter de Kazerne verwachtte Wouter Vrancken een reactie van zijn spelers. De doelstelling tegen de Kustboys was duidelijk: drie punten en Champions' Play-Offs zouden ons mathematisch niet meer kunnen ontglippen. Aangevuurd door een gezellig gevulde Cegeka Arena die het slavenkoor uit volle borst meezong, begonnen ons jongens aan hun opdracht.
Eerste helft

Onder Domink Thalhammer staat Oostende bekend om hun enorm hoge pressing. Vechtend om in hoogste klasse te blijven zouden ze hun vel duur verkopen. Maar het waren onze Genkies die het vinnigst aan de wedstrijd begonnen.

Na 7 minuten kreeg Trésor weer één van zijn vele geniale ingevingen. Hij chipte de bal heerlijk diep op Paintsil. Helaas zag Joske zijn subtiel puntertje tegen de paal stranden. 1 minuut later was het wel raak: een corner belandde in de voeten van McKenzie, zijn schot week af en kwam terecht in de voeten van Muñoz die simpel binnen legde. Tolu moest enkele minuten later noodgedwongen naar de kant: de jonge Nigeriaan greep na een lange bal naar zijn dij en kon niet meer verder, Samatta kwam in zijn plaats. Na de openingsgoal viel de Genkse druk wat weg. Aan de overkant liet ook Oostende zich niet onbetuigd. McGeehan kon zijn hoofd tegen een voorzet van Sakamoto zetten, maar Vandevoordt kon makkelijk plukken. Op het half uur stuurde El Khannouss Heynen met een mooi opwippertje de zestien in. Onze kapitein vond Paintsil voor doel, maar die vond geen ruimte om te trappen. 5 minuten voor de rust stuurde Hrosovsky Trésor heerlijk diep over links. Mike vond de opkomende Samatta. Samagoal werkte met een gekruist schot beheerst af. Onze jongens op rozen de rust in.

Tweede helft

Ondanks zijn puike eerste helft bleef Heynen in de kleedkamer, Ouatarra kwam in zijn plaats. Na 5 minuten in de tweede periode stond het bijna 3-0: Bilal kapte zich heerlijk vrij en twijfelde geen seconde. Bal tegen de netten, maar geen eerste goal voor onze youngster. De VAR had eerder tijdens de fase buitenspel gezien. El Khannouss leek wel bevrijd. Hij ging mooi diep tot de achterlijn en legde perfect terug tot randje grote rechthoek waar Hrosovsky moederziel alleen kon aanleggen. Zijn pegel ging net over. Aan de overkant was het even schrikken toen McGeehan kon aanleggen. Vandevoordt stond pal en tikte acrobatisch over. In minuut 70 moest onze goalie opnieuw zijn onversneden klasse tonen. Na een vrije trap kopte Barac staalhard op doel. Met een meesterlijke reflex hield onze goalie zijn netten schoon. Snel naar de overkant waar een herboren El Khannouss met Trésor een heerlijk één-tweetje opzette. Vanaf de andere flank was Paintsil naar binnen gedoken om aan de eerste paal de 3-0 binnen te duwen. Vrancken genoot zichtbaar. De Kustboys maakten er potige partij van. Ambrose ging aan de noodrem hangen toen Arteaga langs links oprukte. Vergoote zag er slechts geel in. Castro, Sor en El Hadj kregen nadien nog minuten en konden de score bijna nog wat uitdiepen: El Hadj en Sor combineerden maar Hubert een vierde keer verschalken lukte niet. Dit was meteen ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd. 

Opstelling

Vandevoordt, Muñoz, McKenzie, Cuesta, Arteaga, Hrošovský, Heynen (’46 Ouatarra), El Khannouss (85' Castro), Trésor (85' Ait El Hadj), Paintsil (85' Sor), Tolu (‘7 Samatta)

Doelpunten

1-0 9' Muñoz
2-0 41' Samatta
3-0 73' Paintsil