Voor de topper tegen Union zal de Cegeka Arena zondag tot de nok gevuld zijn. Wouter Vrancken kijkt ernaar uit om het stadion op zijn grondvesten te doen daveren.

Een topper voor een vol huis is altijd mooi. Ik hoop dat mijn spelers net zoals eerder in het seizoen met vreugde op het veld stappen en dat ze plezier hebben in het voetbal. Dan volgt de rest vanzelf. Ik zou het erger vinden dat mijn jongens geen plezier meer beleven aan het voetbal dan dat we verliezen.”

Na de veldslag op Stayen zijn enkele sleutelfiguren nog onzeker. “We hebben tegen Sint-Truiden goed gespeeld tegen een zeer georganiseerde ploeg. Sint-Truiden is een stevige ploeg. Dat is hun goed recht, maar het is dan aan de scheidsrechter om op tijd in te grijpen. Jammer genoeg werden we onvoldoende beschermd. De gevolgen zijn vandaag nog steeds zichtbaar.”

De coach had ook een speciale vermelding voor Ally Samatta. “Ally is Ally. Je gaat hem nooit hoog van de toren zien blazen. Bij hem komt het team altijd op de eerste plaats. Welke rol hij ook opneemt. Ik ben blij dat hij ook de weg naar doel vindt. Wat er door de buitenwereld wordt gezegd, daar houd ik me niet mee bezig. Enkel wat er binnen de vier muren van onze club gebeurt telt voor mij. En daar zit de sfeer gewoon goed.”

Vrancken kijkt dan ook vol vertrouwen uit naar de topper van zondag. “Als we zondag winnen tegen Union doen we een goede zaak om op de eerste plaats aan de Champions’ Play-Offs te beginnen. Daar gaan we alles aan doen. Van onderschatting zal er absoluut geen sprake zijn. Union is een stabiele ploeg, wat mij betreft één van de sterkste teams in de reeks. Met zowel aanvallend als verdedigend veel kwaliteiten. Het wordt een interessante wedstrijd. Hopelijk kunnen onze sterke punten zondag het verschil maken”, besluit onze coach.

Selectie

Doelmannen: Vandevoordt, Chambaere, Leysen
Verdedigers: McKenzie, Sadick, Arteaga, Carstensen, Munoz, Cuesta, Preciado
Middenvelders: Aziz, Heynen, Castro, Trésor, Hrosovsky, Ait El Hadj, El Khannouss
Aanvallers: Samatta, Sor,  Paintsil

Geblesseerden:

Tolu, Luca Oyen en Adnane Abid zijn niet ter beschikking. 

Forza Racing!