zo 12 mrt 2023, 18:30
KRC Genk KRC Genk 1 - 2 Union Sint-Gillis Union Sint-Gillis
Een tot de nok gevulde Cegeka Arena daverde op zijn grondvesten voor de topper tegen Union. Ondanks de potige wedstrijd tegen STVV kon Vrancken op dezelfde 11 rekenen als vorige week. Bij winst zetten onze jongens een belangrijke stap om als eerste de Champions’ Play-Offs in te gaan.
Eerste helft

Aangevuurd door een uitzinnige thuisaanhang begonnen onze jongens met veel druk naar voren. De eerste 15 minuten speelden zich quasi volledig af op de helft van de Brusselaars. Samatta draaide zich op aangeven van El Khannouss goed vrij in de 16, maar kon te weinig kracht achter zijn schot zetten. Heynen stuurde Paintsil dan weer goed diep, maar de hoek was te scherp om Moris te verschalken. Union werd tegen de achterlijn gedrukt en loerde op de counter. Boniface stuurde Vertessen gevaarlijk diep, maar Vandevoordt stond pal. Na 20 minuten minuten werd onze stormloop richting Brussels doel beloond. Heynen wilde Paintsil diepsturen, maar Van Der Heyden blokte het wippertje met de arm. Onze kapitein nam zijn verantwoordelijkheid en faalde niet. Onze Genkies meer dan terecht op 1-0. Iets over het half uur speelden onze jongens de bezoekers helemaal zoek. Een heerlijke aanval eindigde bij Muñoz die de 2-0 simpel voorbij Moris werkte. Helaas had de VAR enkele centimeters buitenspel gezien. 40 minuten lang was het éénrichtingsverkeer in de Cegeka Arena. Tot Adingra eerst Nieuwkoop de gelijkmaker op een schoteltje aandiende en 2 minuten later de bezoekers zelfs op voorsprong bracht. Zo gingen we volledig tegen de gang van het spel in met een achterstand de kleedkamer in.

Tweede helft

De eerste 10 minuten van de eerste helft kregen we een evenwichtiger beeld dan de eerste helft. Paintsil kwam eerst zelf een teen tekort op een diep balletje van El Khannouss. Even later kwam Samatta een fractie van een seconde te laat op een voorzet van Joske. Aan de overkant was het ook even bibberen toen McKenzie uitgleed en Senne Lynen randje grote rechthoek kon aanleggen. Zijn schot gingen huizenhoog over. Naarmate de tweede helft vorderde, dacht Union steeds minder aan voetballen. Het speel lag meer stil dan ons lief was. Verboomen liet begaan. Met nog 20 minuten op de klok leek Muñoz ons langszij te brengen. Maar voor de tweede keer op de avond stak de VAR er een stokje voor. De kopbal had onderweg naar doel de arm van McKenzie geraakt. Nadien bleven we de druk opvoeren en regende het hoekschoppen, maar deze veranderden niets aan het scoreverloop.