Na de zure nederlaag tegen Union zijn de troepen van Wouter Vrancken gebrand om met een antwoord te komen tegen Cercle Brugge.

Iedereen is 100% gemotiveerd. Als speler doe je niets liever dan gewoon voetballen en tonen wat je in huis hebt, zeker na een nederlaag. De drang is groot om opnieuw met de drie punten aan te knopen.” In zijn wekelijkse persbabbel weigerde Vrancken mee te gaan in het verhaal dat het allemaal wat minder is de laatste weken. “Als je bovenin speelt, zal niets ooit goed genoeg zijn voor de buitenwereld. Dat is de verdienste van mijn jongens. Ze hebben de lat voor zichzelf zo hoog gelegd. Er is ook niets mis met ons spel. Toen iedereen ons de hemel inprees, hebben we geprobeerd de spelers met de voetjes op de grond te houden. Nu er kritiek komt, gaan we hen dan ook niet de grond in boren." Maar Vrancken blijft wel hameren op foutjes en details. "Het is aan ons om met meer spelers in de zone van de waarheid te komen en de efficiëntie voor beide doelen opnieuw op te krikken.”

Van de twee verliespartijen tegen rechtstreekse concurrenten Union en eerder Antwerp is echter niets blijven hangen. “In tegendeel. We waren twee keer de dominante ploeg. Het zegt iets over de manier waarop die twee ploegen hier zijn komen spelen, vanuit de organisatie. Het toont aan dat er vanuit beide kampen veel respect is voor wat we dit seizoen presteren. Die drang naar voren, heeft ons al veel mooie momenten bezorgd dit seizoen, maar het kwartje valt de laatste weken te vaak naar verkeerde kant”, weet ook onze coach. “Het geloof blijft groot in wat we doen. Daar hebben die nederlagen niets aan veranderd. Maar het besef is er wel dat als je volle gas gaat, je soms ook eens tegen de muur loopt. Op het juiste moment moeten we wel iets meer realisme tonen. Maar liever zo dan te passief spelen. Dat is ook waarvoor supporters naar het stadion komen.” Tegen Cercle verwacht Wouter Vrancken opnieuw een moeilijke wedstrijd. "Ze spelen met enorm veel pressing en verticaal spel. We zullen op niveau moeten zijn om onder die pressing uit te komen", besluit onze coach.

Selectie

Doelmannen: Vandevoordt, Chambaere, Leysen
Verdedigers: McKenzie, Sadick, Arteaga, Carstensen, Munoz, Preciado
Middenvelders: Aziz, Heynen, Castro, Trésor, Hrosovsky, Ait El Hadj, El Khannouss
Aanvallers: Samatta, Sor,  Paintsil

Carlos Cuesta is er niet bij, hij kreeg tijdens de wedstrijd KRC Genk - Union zijn vijfde gele kaart. Tolu is volop aan het revalideren maar nog niet speelklaar.

Forza Racing!