vr 17 mrt 2023, 20:45
Cercle Brugge Cercle Brugge 1 - 1 KRC Genk KRC Genk
Na de zure nederlaag tegen Union bleef iedereen in de Cegeka Arena achter met het gevoel dat we meer verdienden. Het spel was goed. Van twijfel was er dan ook geen sprake bij de troepen van Wouter Vrancken voor aanvang van de wedstrijd op Jan Breydel tegen nummer 8 in de stand, Cercle Brugge. “Het geloof blijft groot in wat we doen”, klonk onze coach vol zelfvertrouwen tijdens de voorbeschouwing. Vrancken stuurde de gebruikelijke namen de wei op. Daarbij geen Carlos Cuesta. Die moest na 5 gele kaarten een wedstrijd overslaan. Sadick was zijn vervanger.
Eerste helft

Cercle begon met de gekende hoge pressing aan de wedstrijd. Daar vonden onze jongens de eerste 20 minuten moeilijk een antwoord op. De meeste dreiging kwam van de thuisploeg waar een bedrijvige Siquet enkele keren scherp kon voorzetten vanop rechts. We konden daar, mede door teveel onzuiverheden, te weinig tegenover zetten. Net voor het halfuur was het bibberen toen Paintsil de bal te kort terugspeelde op Vandevoordt. Ueda zat ertussen en twijfelde geen seconde, zijn schot spatte uiteen op de paal. Enkele minuten later kwamen onze Genkies er toch een keer goed uit. Na een mooie combinatie met El Khannouss kon Trésor voorbrengen vanop links, maar zijn voorzet strandde aan de eerste paal op een Brugs been. Op 5 minuten van de rust stond het dan toch 1-0 voor de thuisploeg: Gboho stuurde Ueda na een snelle counter diep, de Japanner werkte beheerst af. Zo gingen we met een achterstand richting de kleedkamer na een helft die we grotendeels moesten ondergaan.

Tweede helft

De tweede helft speelden we richting onze eigen meegereisde supporters. Het leek inspirerend te werken. We kwamen een pak scherper uit de kleedkamer met drie loepzuivere kansen op een handvol minuten. Eerst gooide Popovic nog lijf en leden in de strijd om een trap van Joske uit doel te houden. Maar enkele minuten later hingen de bordjes toch gelijk. Opnieuw vond Samatta Paintsil die beheerst afwerkte in de verste hoek. De tweede helft was het onze ploeg die het meeste initiatief toonde, al bleef het opletten op de counter. Gboho vond net als in de eerste helft Ueda, maar zijn trap op het randje van de zestien ging naast. Met nog een kwartier op de klok een dubbele wissel aan Genkse kant. Sor kwam Samatta vervangen, Ouatarra moest voor meer power zorgen op het middenveld. Hij kwam in de plaats van Hrosovsky. Nog geen minuut op het veld en Sor kreeg al een huizehoge kans, diepgestuurd door El Khannouss besloot hij in de handen van Warleson. Nadien was er aan beide kanten nog een keer apel voor strafschop, maar Lardot liet begaan. In het slot kon Preciado nog eens zijn kans wagen na een kortgenomen hoekschop, maar zijn schot strandde op Warleson in plaats van tegen de netten.

Vandevoordt, McKenzie, Arteaga, Samatta (79' Sor), Heynen (c), Trésor (93' Preciado), Hrosovsky (78' Aziz), Muñoz, Paintsil, El Khannouss & Sadick.