Onze jongens zitten niet stil tijdens de interlandbreak. Terwijl de meeste vaste waarden van Vrancken hun truitje van KRC Genk deze week wisselden voor de kleuren van hun land, oefende de rest van de A-kern, aangevuld met enkele spelers van Jong Genk tegen tweedeklasser Beerschot. Heynen en Trésor kregen rust. Ait El Hadj (ziek) en Carstensen (knie) bleven ook aan de kant. Wel in de basis: Luca Oyen. Exact 8 maanden nadat hij in Brugge de kruisbanden van zijn linkerknie scheurde, maakte Oyen zijn wederoptreden.  

 

Eerste helft

Met een mix van spelers uit de A-kern en van jong Genk begon Vrancken aan de oefenpot tegen Beerschot. Na amper drie minuten was de 0 al van het bord geveegd. Sor kon van buiten de 16 vrij aanleggen. Lathouwers op het verkeerde been en 1-0. Het balbezit was grotendeels voor onze Genkies met enkele mooie kansen tot gevolg. Maar zowel Castro, Sor als Tuur Rommens konden de score niet opdrijven. Oyen van zijn kant maakte een geslaagde comeback. Met lef en flair dartelde hij over het veld als vanouds. Een geslaagde eerste 45 minuten na 8 maanden blessureleed.

Tweede helft

In het tweede bedrijf kwam Bangoura Oyen vervangen zoals aangekondigd. Aan Antwerpse kant kwamen 9 nieuwe jongens in de basis. Net als in het de eerste 45 minuten was het merendeel van het balbezit voor ons Genkies. De driehoek Galarza, Toma en Castro verdeelden en heersten op het middenveld. 10 minuten ver kwam een corner opnieuw in de voeten van Castro terecht. In de herneming schilderde hij de bal op het hoofd van Beniangba die voor de 2-0 tekende. Amper 5 minuten later hing de bal opnieuw tegen de netten. Een rush van Castro, diep op Yayi Mpie die de bal mooi in het hoekje legde buiten het bereik van Lathouwers. Met nog een kwartier op de klok kon Beerschot milderen. Seydoux kon vanop rechts voorbrengen tot bij Thorisson die niet twijfelde. Et Taïbi gooide lijf en leden in de baan van het schot en deed de bal van richting veranderen. Chambaere geklopt en 3-1. Verder dan de 3-1 kwam het niet. Een geslaagde middag en de nodige minuten in de benen om de laatste rechte lijn richting de play-offs aan te vatten.

Opstelling

Chambaere, Sadick, Castro, Toma, Sor, Oyen (’46 Yayi Mpie), Galarza (’69 Bangoura), Dierckx, Et Taïbi, Rommens, Beniangba (’69 Arabaci)

Doelpunten

‘3 Sor 1-0

’54 Beniangba 2-0

’59 Yayi Mpie 3-0

‘75 Thorisson 3-1