Op 30 maart opende KRC Genk samen met Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits en Alzheimer Liga Vlaanderen het KRC Jongdementie café in de Cegeka Arena.

Een primeur in ons land. Het jongdementie café verwelkomt voortaan op niet-wedstrijddagen mensen met jongdementie, partners en kinderen van personen met (Jong)dementie. Ze kunnen elkaar er vinden in een familiale sfeer. Samen met Alzheimer Liga Vlaanderen en vzw Menos zullen er onder andere lezingen en workshops worden gegeven. “We hopen met deze primeur ook andere voetbalclubs en bij uitbreiding organisaties te overtuigen om mee op de kar te springen en (Jong)dementie bespreekbaar te maken”, klinkt het bij de initiatiefnemers.

Café Pierre wordt KRC Jongdementie café

Vandaag werd Café Pierre (clubcafé in de Cegeka Arena dat de naam draagt van clublegende Pierre Denier) voor een eerste keer omgedoopt tot het KRC jongdementie café. Voor de gelegenheid bediende de cast ‘Restaurant Misverstand’ de eerste gasten van een hapje en een drankje. Samen met gastheer Dieter Coppens werd teruggeblikt op het eerste seizoen van het populaire één-programma. De komende drie jaar opent het KRC Jongdementie Café op niet-wedstrijddagen de deuren. Zowel mensen met jongdementie, partners als kinderen van personen die (jong)dementie hebben, kunnen elkaar er vinden in een familiale en ongedwongen sfeer.

Lees er meer over op de website van onze

KRC Genk FRZA! Foundation