De Champions’ Play-offs komen dag na dag dichterbij. Er staan nog drie intense wedstrijden op de planning, te beginnen zondag op Sclessin. Wouter Vrancken beseft dat er geen makkelijke wedstrijden meer komen dit seizoen.

Alle ploegen die we nog treffen zijn play-offwaardig. Het verplicht ons om scherp te blijven en niet te verzwakken nu de play-offs eraan komen.” Zondag beginnen Vrancken en zijn troepen aan een lastig drieluik tegen Standard. “Het zal kolken in Luik. Daar moeten we op voorbereid zijn. Vanaf minuut 1 tot minuut 95 moeten we er vol voor gaan. Die sfeer gaan we in de play-offs ook drie keer tegenkomen op verplaatsing dus het is goed dat we dat gevoel vlak voor de eindstrijd nog eens kunnen ervaren.”

Vrancken heeft goede herinneringen aan de heenmatch, maar beseft dat het zondag een totaal andere wedstrijd wordt. “We hebben toen al hun kwaliteiten goed geneutraliseerd. Maar je kan het Standard van toen niet vergelijken met het Standard van vandaag. Het is een andere ploeg met een ander systeem. We zullen anders moeten spelen en opnieuw absoluut top moeten zijn om in Luik iets te gaan rapen”, weet Vrancken.

Leuk weetje: wanneer de troepen van Vrancken het laken zondag naar zich toetrekken, sneuvelt opnieuw een clubrecord. Dan staan we op 74 punten en dat met nog twee speeldagen te gaan. Het huidige clubrecord aan het einde van de reguliere competitie staat op 73 punten. “Dat betekent dat we ook na de winterstop nog altijd goed voetbal brengen, ondanks wat soms wordt beweerd door de buitenwereld. Vanaf de eerste match op Club Brugge brengen we gewoon goed voetbal. Soms win je onverdiend, soms verlies je onterecht, dat hoort erbij in het voetbal. Maar het voetbal was wel altijd op een constant hoog niveau. Daarvoor moet ik in de eerste plaats mijn jongens bedanken. Daarnaast zegt het ook iets over onze dichtste achtervolgers. Ook zij spelen een uitzonderlijk seizoen aangezien ze ons nog steeds op de hielen zitten.”

Vrancken kwam op de  wekelijkse persbabbel ook nog even terug op de efficiëntie. “Dat is niet iets dat je kan trainen. Je kan proberen om kansen te creëren en ervoor proberen zorgen dat je in een kansrijke positie komt, maar garanties op goals heb je nooit. Dat bewees de match tegen Leuven ook nog eens. Het stemt me wel gelukkig dat we ondanks die onterechte penalty tegen zijn blijven vechten en zoeken naar oplossingen en dat we uiteindelijk toch kregen waar we recht op hadden.

Vrancken besloot de persconferentie met de stelling dat veel van zijn vrienden Standardsupporter zijn. “Maar dat maakt het eens zo mooi om er dan de drie punten te gaan halen”, knipoogde onze coach.

Selectie

Doelmannen:Vandevoordt, Chambaere, Leysen
Verdedigers: 
McKenzie, Sadick, Arteaga, Carstensen, Cuesta, Preciado,
Middenvelders:
Aziz, Heynen, Castro, Trésor, Hrosovsky, Ait El Hadj, Oyen, El Khannouss
Aanvallers:
Samatta, Sor,  Paintsil