zo 09 apr 2023, 18:30
Standard Standard 2 - 0 KRC Genk KRC Genk
Op drie speeldagen van het einde van de reguliere competitie konden Wouter Vrancken en zijn jongens, op bezoek bij Standard, een zoveelste record breken dit seizoen. Bij winst werd het clubrecord van 73 punten op het einde van de reguliere competitie verbroken. Niet tussen de lijnen tijdens de recordjacht: Muñoz en Samatta. Muñoz ondervond nog teveel last aan zijn hamstring, Samatta viel ziek uit. Preciado en Sor namen hun plek in de ploeg in. In een kolkend Sclessin begonnen onze troepen aan hun opdracht. Om de boel nog meer op te zwepen, rolden de meer dan 1.200 meegereisde Genk-supporters een immense en prachtige tifo uit.

Eerste helft

Op bezoek in een uitverkocht Sclessin. Volgens Wouter Vrancken een ideale voorbereiding op wat de jongens te wachten zou staan in de play-offs. Onze jongens leken niet onder de indruk en begonnen zoals vaak vol overtuiging en drang naar voren aan de wedstrijd. Sor kon tot twee keer toe niet besluiten. Ook Trésor vond Bodart op zijn weg.

Op het half uur zat de wedstrijd van Cuesta erop na een blessure. Meer dan 5 minuten stonden we met een man minder op het veld. Net op het moment dat Sadick klaar stond om in te vallen, kon Ohio vanop links aanleggen. Vandevoordt zat er in eerste instantie goed tussen, maar Zinckernagel was goed gevolgd om de 1-0 binnen te leggen. 5 minuten later stond er al een dubbele achterstand op het bord. Na slordig balverlies dook Zinckernagel de zestien in waar hij wel heel makkelijk tegen de grond ging. Laforge wees naar de stip. Zuur, zeker omdat enkele minuten daarvoor de bal aan de andere kant niet op de stip ging toen Laifis Paintsil tegen de grond werkte. Zinckernagel bedankte vriendelijk voor zijn tweede van de avond. Zo gingen we met een dubbele achterstand rusten.

Tweede helft

Sor bleef tijdens de rust in de kleedkamer, Anouar Ait el Hadj kwam in zijn plaats. We begonnen de tweede helft net zoals de eerste met dominant voetbal: Paintsil schoot tot twee keer toe vanuit een scherpe hoek op Bodart. Op het uur leek ons overwicht toch beloond te worden. Na knap combinatiespel haalde Bodart Ait El Hadj in de grote rechthoek onderuit, maar na lang beraad oordeelde de VAR dat het buitenspel was. Het spel bleef gedurende de tweede helft voor ons. Standard beperkte zich tot verdedigen en snedig counteren.

Ook naarmate de tweede helft vorderde bleven we naarstig op zoek naar een doelpunt. Tevergeefs. Tot drie keer toe kwamen we niet tot scoren. Heynen, Paintsil en EL Hadj geraakten niet voorbij de Luikse defensie. Tekenend voor onze wedstrijd.

Opstelling

Vandevoordt, McKenzie, Arteaga, Sor (’46 El Hadj), Heynen (c), Trésor, Hrosovsky (88' Aziz), Preciado, Paintsil, El Khannouss ( ’62 Castro) & Cuesta (’36 Sadick).

Doelpunten

’33 1-0 Zinckernagel
’39 2-0 Zinckernagel