zo 30 apr 2023, 18:30
KRC Genk KRC Genk 3 - 1 Club Brugge Club Brugge
Nummer één tegen nummer vier. Club Brugge moest winnen om nog kans te maken op de titel, wij konden met een driepunter een klein sprongetje wagen richting het ultieme doel: de titel. Onder een schemerende lentezon dwarrelde het wc-papier als vanouds van de kolkende tribunes, postgevat in de nieuwe retroshirts waren onze spelers klaar om te schitteren en de eerste horde te overwinnen. In vergelijking met vorige speeldag slechts één wijziging in onze ploeg: Muñoz kwam terug van blessure en verving Preciado.
Eerste helft

Met het – op het nippertje - behalen van een felbegeerd plekje bij de eerste vier, was het seizoen van Club Brugge al geslaagd. Door zonder angst en met aanvallende intenties aan de aftrap te verschijnen, trokken de bezoekers de openingsfase naar zich toe. Vanaken kreeg in minuut 9 ruimte aan het halve maantje, en bracht de bezoekers met een laag afstandsschot op voorsprong. Deze snelle achterstand zorgde voor een kantelpunt in de wedstrijd, onze Genkies voerden de druk op en Club plooide terug op eigen helft. Het leidde tot de gelijkmaker in minuut 18: een opgerukte en losgelaten Muñoz kreeg de bal hapklaar op het hoofd van Arteaga, 1-1! Ook de tien volgende minuten was het één en al blauw-wit dat de klok sloeg. Erop en erover dan maar? De 2-1 viel in minuut 25, via hoekschop op het hoofd van Paintsil, maar werd afgevlagd voor buitenspel.

Naarmate de rust dichterbij kwam, werd het steeds duidelijker dat het om een Play-Off duel ging. De sfeer werd venijniger, de duels steviger, de gele kaarten talrijker. Vlak voor rust volgde nog een resem aan kansen: Vanaken, Skov Olsen en Rits konden niet kadreren voor blauw-zwart, aan onze zijde lukte het ook Samatta en Trésor niet.

Tweede helft

Een vurig begin van de tweede helft was het niet, maar wij kwamen wel het gulzigst uit de kleedkamer. Mignolet moest tot twee keer toe de handen uit de mouwen steken door Genks gevaar. Eerst op een scherp aangesnede vrije trap van El Khannouss, later op een afgeweken schot van Trésor. Club ging meer vanuit de reactie voetballen, met lange ballen van Mignolet. Maar deze werden steeds goed opgevangen door het solide duo van de achterlinie McKenzie-Sadick. Dat diezelfde McKenzie niet enkel over goede voeten, maar ook over een goed hoofd beschikt bleek 10 minuten na rust. Op hoekschop van Trésor knikte onze Amerikaanse verdediger zijn tweede doelpunt op rij overhoeks binnen.

Club Brugge moest nadien meer uit zijn stulp komen, wilde het zijn sprankeltje titelhoop nog levend houden. Ze reageerden via Rits, Meijer en Jutgla: Rits krulde een vrije trap over doel, Meijer en Jutgla besloten in de handen van Vandevoordt. Tijd om de boeken helemaal toe te doen, dacht Paintsil. De Ghanees hamerde in minuut 77, op magistraal aangeven van Trésor, de 3-1 tegen de touwen. Jammer genoeg dacht de VAR er anders over. Het feestje werd voor de tweede keer vanavond afgefloten voor buitenspel. Gelukkig bleek het uitstel in plaats van afstel. Paintsil wou koste wat kost auteur zijn van de 3-1 en deed in minuut 83 zijn kunstje nog eens over. Het nekschot voor Club, de verdiende verlossing voor ons.