De Play-Offs staan voor de deur. Het belooft de spannendste eindstrijd ooit te worden. Op de openingsspeeldag ontvangen onze troepen Club Brugge. Het zal zondag kolken in de Cegeka Arena.

Wouter Vrancken en zijn ploeg leven met een positief gevoel toe naar de opener van de Champions’ Play-offs tegen Club Brugge. “We hebben een uitzonderlijk seizoen achter de rug. 7 matchen voor het einde van de reguliere competitie hebben we onze initiële doelstelling gehaald, de Play-offs hallen. We hebben vervolgens ook de tweede doelstelling gehaald, als eerste eindigen na de reguliere competitie. Nu schiet er nog één doelstelling over: de titel halen. Daar gaan we nu vol voor gaan.”

De druk die de buitenwereld stilaan opvoert, wuift onze coach vakkundig weg: “Het spreekt voor zich dat we vol voor de titel gaan en dat we teleurgesteld gaan zijn als we die mislopen, maar we hebben het minst te verliezen van alle ploegen die de Champions’ Play-offs spelen. Voor het seizoen begon, was iedereen het erover eens dat Club Brugge qua kern en budget de grootste favoriet was voor de titel. Met de budgetten die Antwerp ter beschikking heeft, ging het een tweestrijd worden. En sinds Union in de eerste klasse speelt, is het gewoon een goeie stabiele ploeg. Ik ben heel tevreden en trots dat we kunnen concurreren tegen drie echt goeie ploegen. En het geloof is in heel de club aanwezig dat we het ook kunnen waarmaken. We gaan vrijuit onze kans. Onze club heeft een duidelijk DNA van mooi en verzorgd voetbal. Daar gaan we niet vanaf stappen nu Play-Offs eraan komen. We willen goals maken. Wachten tot de tegenstander een fout maakt en tussendoor zelf eentje binnen leggen, zo zitten wij hier niet in elkaar.”

De eerste horde die de troepen van Vrancken moeten overwinnen, is Club Brugge. De ploeg die misschien wel met de beste vibe aan de eindstrijd begint. “Rik De Mil heeft daar op enkele weken tijd iets gecreëerd. Dat vertrouwen gaan ze ook mee richting Genk nemen. We zullen klaar moeten zijn voor zes finales, te beginnen nu zondag.

Vrancken werd geflankeerd door ‘Joske’ Paintsil op de persconferentie. Vrancken sprak met lovende woorden over zijn pijlsnelle winger toen hij vragen kreeg over zijn uitzonderlijk seizoen: “Joske heeft alles aan zichzelf te danken. Zoals veel spelers krijgt hij hier alle vertrouwen. Je ziet dat hij zich goed voelt in de ploeg en in de club en dan komt die kwaliteit vanzelf.

One team, one family

Het laatste woord op de persconferentie was voor Paintsil zelf: “Het is leuk om goeie statistieken te hebben, maar ze zijn ondergeschikt aan de doelstelling van de ploeg. Ik scoor liever niet als we daarmee de drie punten halen. Mentaal en fysiek zijn we er klaar voor”, klonk het zelfverzekerd. “We gaan de strijd aan als één team, als één familie. De doelstelling is duidelijk: We willen top of the league eindigen. We believe”, besloot Joske.

Selectie

Keepers: Vandevoordt, Chambaere, Leysen

Verdedigers: McKenzie, Sadick, Arteaga, Carstensen,Munoz, Preciado

Middenvelders: Aziz, Heynen, Hrosovsky, Castro, Trésor, Ait El Hadj, Oyen, Galarza, El Khannouss

Aanvallers: Sor, Paintsil, Samatta, Tolu

 

We believe! Ben jij er morgen ook bij?

Ontdek hier het supportersprogramma