Ook in de virtuele variant van de Jupiler Pro League staat KRC Genk al bijna het hele seizoen bovenaan. Esporter Gilles Bernard is dit seizoen nog ongeslagen. Vorig jaar kroonde Gilles zich tot kampioen en ook dit jaar hoopt hij de titel in de wacht te kunnen slepen. Op 10 mei vinden de finales plaats in Kinepolis Brussel. In de halve finale wacht opnieuw Club Brugge. De Proximus ePro League is de belangrijkste FIFA competitie van België en wordt georganiseerd door de Pro League en Eleven Sports.

Gilles Bernard presteert al het hele seizoen aan de top van de nationale FIFA-competitie. In een sterk deelnemersveld heeft hij zijn rol als favoriet opnieuw helemaal waargemaakt door het reguliere seizoen als nummer 1 af te sluiten. Afgelopen jaar wist Gilles de titel al naar Genk te brengen door in de finale af te rekenen met Shadow van Standard.

Het zou een unicum zijn om de competitie tweemaal achter elkaar te winnen. Ongeslagen blijven zou een extra kers op de taart zij”,’ aldus Gilles Bernard.

Het format van dit seizoen was anders dan de afgelopen seizoenen. De competitie werd ingedeeld in 2 poules van 8 teams. Gilles kwam in de ‘poule des doods’ terecht waar hij 6 kwartfinalisten van het vorige seizoen trof. Desalniettemin wist hij ongeslagen de poulefase door te komen en won hij vorige week met 6-1 in de kwartfinale van Zulte Waregem.

KRC Genk organiseert dit jaar ook een speciale Genkids Away editie waar Genkies van 10 tot 15 jaar zich voor kunnen inschrijven. Ze vertrekken met de spelersbus naar Brussel om Gilles live aan te moedigen. In de Kinepolis is er een speciaal KRC Genk supportersvak waar ook onze andere esporter Stefano Pinna aanwezig zal zijn. Inschrijven kan hier. 

Mocht je ouder zijn dan 15 jaar kan je ook op eigen gelegenheid een ticket voor de finale bemachtigen. Ga daarvoor naar de site van Kinepolis.

Kan je Gilles niet ter plaatse aanmoedigen? Dan is de wedstrijd ook LIVE te volgen via de TV-kanalen en Youtube van Eleven Sports. De uitzending start om 14.00 uur.