Positieve selectieproblemen voor onze coach bij aanvang van onze trip richting de Bosuil. Zowel Sor, Cuesta als Castro trainden opnieuw volledig mee met de groep. “Ik heb er een goed oog in”, aldus onze coach. “We gaan iedereen nodig hebben. Elke van de zes wedstrijden tijdens de Play-offs zullen we er moeten staan. Onze tegenstanders zijn drie goeie ploegen. Ook tegen Antwerp zullen we opnieuw moeten vlammen.

Dat het geen makkelijke avond belooft te worden in Antwerp tonen de cijfers van de thuisploeg aan. Geen enkele ploeg kreeg minder doelpunten tegen en al 20 keer wisten ze de nul te houden. “Ze spelen vanuit een sterke organisatie en zijn zeer gevaarlijk in de omschakeling”, weet Vrancken. “Samen met Club steken ze er qua budget een stuk bovenuit. Dat maakt dat ze gewoon tonnen ervaring hebben kunnen halen, met Alderweireld, De Laet en Janssen. Van Bommel heeft het goed ver elkaar. Het is een moeilijk te bespelen geheel.

Onze coach leeft met vertrouwen naar de wedstrijd toe. “Zoals elke week analyseer ik de tegenstander op zijn sterktes en zwaktes. Wat dat betreft heeft hun overwinning op Union mij niets wijzer gemaakt. Ze speelden volgens hun beproefd recept.”

Zondag staat de eerste plaats op het spel op de Bosuil. Maar daar ligt onze coach niet wakker van. “Uiteraard willen we op die eerste plek blijven staan. Maar wat mij het meeste interesseert is de eerste plaats na de laatste wedstrijd op 4 juni. De Champions’ Play-offs zijn een constante rollercoaster van emoties. We gaan ons niet gek laten maken.”

Ploegbelang dienen

Op bezoek bij Antwerp kan Mike Trésor assistenkoning allertijden worden van de Belgische competitie. Maar het houdt ‘Magic Mike’, die naast zijn coach aanschoof tijdens de persconferentie, naar eigen niet uit zijn slaap. “In de eerste plek dienen we allemaal het teambelang. Of dat nu via goals of assists is maakt mij niet uit.”

Trésor koestert leuke herinneringen aan de Bosuil. In de reguliere competitie wist hij zijn ploegmaats wel drie keer te bedienen, met als uitschieter de assist op Bryan Heynen die Buttez toen met een halve omhaal kansloos liet. Zijn goal werd begin dit jaar nog gekozen als mooiste doelpunt van het seizoen op het gala van de Gouden Schoen. “Het belooft een hectische wedstrijd te worden. De sfeer die er ongetwijfeld zal hangen zal niet in ons nadeel spelen, integendeel. Het helpt ons om boven onszelf uit te stijgen. Uiteraard speel ik liever voor onze eigen supporters. De sfeer tegen Club Brugge was ongezien. Maar ik ben er zeker van dat ze ons een gepast afscheid gaan geven wanneer we aan de Cegeka Arena vertrekken richting Antwerpen”, besloot onze assistenkoning de persconferentie.

Vuur onze ploeg aan en kom de spelersbus uitwuiven om stipt 14.15 uur.

Selectie

Keepers: Vandevoordt, Leysen, Penders

Verdedigers: McKenzie, Sadick, Arteaga, Carstensen, Munoz, Cuesta Preciado

Middenvelders: Aziz, Heynen, Castro, Trésor, Hrosovsky, Ait El Hadj, Oyen, El Khannouss

Aanvallers: Sor, Samatta, Paintsil, Tolu