zo 14 mei 2023, 18:30
Union Sint-Gillis Union Sint-Gillis 3 - 0 KRC Genk KRC Genk
Ronde drie van de Champions’ Play-Offs. Een bezoekje aan het Joseph Marienstadion, gelegen in het Dudenpark te Brussel. Ademend van de nostalgie dateert het stadion nog van de tijd van wereldoorlog één. Vandaag geen oorlog tussen landen, wel een strijd tussen twee clubs. Twee wijzigingen in de line-up in vergelijking met de wedstrijd in Antwerp: Oyen ging de loopgraven in voor de geschorste Trésor, Cuesta kreeg de voorkeur op Sadick.

Eerste helft

Het vuur werd geopend na een handvol minuten spelen. Een vrije trap van Teuma belandde op het hoofd van Kandouss, maar diens vizier stond nog niet goed afgesteld. Uitgezonderd van deze poging zat de wedstrijd op slot in het openingskwartier. Beide ploegen wouden wel, maar waren aanzienlijk bang een openingsdoelpunt te slikken. De opener kwam er dan toch, maar viel aan de verkeerde kant. Op hoekschop van Teuma veroordeelde Burgess in minuut 12 ons tot achtervolgen. Onze blauwhemden kwamen nadien met een tegenoffensief: Burgess moest zich voor een knal van Samatta gooien, de hoekschop die volgde ging voorlangs.

Naarmate de wedstrijd op gang kwam, ging het snel op en neer. Burgess, Nieuwkoop en Boniface troffen oftewel een verdediger, oftewel Vandevoordt. Hrosovsky en Arteaga zochten de gelijkmaker met een afstandsschot, maar vonden hem niet. Met nog 10 minuten resterend tot de koffie, dwong Union nog de gevaarlijkste kans van de eerste helft af: Teuma kon deviëren op een steekpass van Boniface, maar kon niet genoeg kracht zetten.

Tweede helft

Na de rust voerde Vrancken, in een poging de bakens te verzetten, een tactische wijziging door. Tolu kwam voor Samatta te staan, Sor moest voor snelheid zorgen op de flank. Het leek te werken, want de jager van de eerste helft werd de prooi. We vonden de ruimtes die we in de eerste helft niet vonden, Union kwam enkele keren goed weg. In minuut 58 plaatste Muñoz een kopbal in de handen van Moris, iets ervoor zorgde diezelfde Muñoz nog voor een gevaarlijke schuiver tot bij Sor. Ondanks dat de gelijkmaker dichterbij was dan de dubbele voorsprong, waren het toch de Unionisten die mochten vieren. Muñoz kwam te laat op een infiltrerende Boniface, Teuma zette de strafschop om.

Naarmate het eindsignaal dichterbij kwam, gingen de barakken bij de thuisploeg op slot. Al bleven ze wel gevaarlijk éénmaal ze uit egelstelling kropen. De 3-0 kwam er, opnieuw op hoekschop, opnieuw Burgess. Nadien veranderde het scorebord niet meer. Op naar de thuiswedstrijd volgende week!