Wouter Vrancken en zijn jongens staan voor een moeilijke verplaatsing naar Union. Na de frustrerende avond vorige week op de Bosuil kijken Vrancken en zijn jongens enkel nog vooruit. Het verlies zindert allerminst na in de Genkse kleedkamer. De spelersgroep toonde naar goede gewoonte een enorme intensiteit op training afgelopen week. “Uiteraard waren we ontgoocheld. Het kwartje viel in te veel fases naar de verkeerde kant voor ons. Dat is jammer. Maar voetballend waren we niet minder. Een gelijk spel had een eerlijke uitslag geweest”, rondde onze coach het thema af. “Sinds deze week kijken we enkel nog vooruit. We moeten voor geen enkele ploeg onder doen. We concentreren ons op wat we het beste kunnen en dat is mooi en aanvallend voetbal brengen”, aldus Vrancken.

Alle uitmatchen gaan moeilijk zijn deze Play-offs”, trapte Vrancken een open deur in. “Dat zal in Union niet anders zijn. Thuis tegen Club Brugge stonden onze supporters ook 90 minuten op een positieve manier achter ons. Dat geeft sowieso een extra boost.” Wat het verschil dan zal maken zondag? “We zullen mentaal sterk moeten zijn en ons boven de randzaken zetten. De focus moet op ons spel liggen, dan kunnen we het laken naar ons toetrekken.”

Wouter Vrancken kan zondag niet rekenen op zijn assistenkoning Mike Trésor. “Mike vervangen wordt moeilijk”, beseft ook onze coach. Drie jongens kloppen op de deur om de vrijgekomen positie in te nemen. “Luca Oyen, Jira Sor en Anouar Ait El Hadj zijn drie verschillende spelers met elk hun kwaliteiten. Afhankelijk van hoe we het gaan aanpakken zullen we onze keuze maken. Wij weten al hoe we gaan spelen, maar ik laat Karel nog niet in mijn kaarten kijken”, knipoogde Vrancken richting de aanwezige pers.

Overwinning uit de heenronde herhalen

Één van de sleutelfiguren zondag wordt ongetwijfeld opnieuw Patrik Hrošovský. De Slovaak breidde begin deze week twee extra seizoenen aan zijn contract in de Cegeka Arena. “Ik heb het hier echt naar mijn zin. We brengen elke week goed voetbal en doen mee voor de titel. Ook mijn familie heeft het hier leuk. Zowel sportief als familiaal was dit de ideale keuze”, aldus Hrošovský.

In de heenronde van de reguliere competitie zijn we gaan winnen in Union”, herinnert Hrošovský zich. “We gaan er alles aan doen om dat zondag te herhalen. Het zal vooral belangrijk zijn om mentaal klaar te zijn. Union is ook een ploeg die durft provoceren. Wat dat betreft hebben we lessen getrokken uit vorige week en gaan gewoon ons eigen ding doen. We zijn er klaar voor.”

Selectie

Keepers: Vandevoordt, Chambaere, Leysen

Verdedigers: McKenzie, Sadick, Arteaga, Carstensen, Munoz, Rommens, Cuesta, Preciado

Middenvelders: Heynen, Castro, Hrosovsky, Ait El Hadj, Oyen, El Khannouss

Aanvallers: Sor, Samatta, Paintsil, Tolu