Wouter Vrancken en zijn troepen hebben zondag iets recht te zetten tegen Union. Na twee wedstrijden op verplaatsing spelen we opnieuw voor een uitverkochte Cegeka Arena. Een gigantisch voordeel weet ook Vrancken. “Thuis rekenen we altijd op onze supporters. Dat is al een heel seizoen zo. In het begin van het seizoen hebben de spelers laten zien dat ze hun truitje willen natmaken voor de kleuren van onze club. De supporters voelen dat. Er leeft een geweldige synergie tussen de spelers en de achterban. We hebben ze nodig. Zondag opnieuw”, aldus onze coach. “Er telt dan ook maar één ding en dat is winnen. Het is gedaan met rekenen en nadenken.” Al betekent dat niet dat Heynen en co zonder nadenken de wei optrekken. “Het wordt een evenwicht zoeken tussen er maximaal voor gaan zonder de boel open te gooien. Dat cadeau gaan we Union niet geven. Het zal zoals in elke wedstrijd in deze Play-offs aankomen op details. Het is aan ons om die details in ons voordeel te laten uitdraaien.”

Het bankje met geblesseerden in de Cegeka Arena loopt stilaan leeg. “Iedereen wordt ook fitter met de dag”, liet onze coach zich ontvallen. Zondag mist Vrancken enkel nog Aziz Ouatarra die zijn laatste schorsingsdag uitzit. Thuis tegen Union zal het beter moeten dan tijdens de heenmatch in Brussel, weet ook onze coach. “Het was gewoon niet goed genoeg, zeker de eerste helft. Na de rust hebben we het op een andere manier geprobeerd. Dat ging goed tot de penalty en de 2-0 die daarop volgde. Toen was het gedaan. Uiteraard was dat een klap. Zeker tijdens de Play-offs. Dat mag niet meer gebeuren. We moeten onszelf blijven en onze stijl niet verloochen”, zei Vrancken daarover.

Daar sloot ook Mark McKenzie zich bij aan die naast onze coach aanschoof voor de persconferentie. “Er is weinig tijd om stil te staan bij de vorige wedstrijd. De volgende topper komt er de week nadien al opnieuw aan. 24 uur na de wedstrijd is de eerste teleurstelling weg en verleggen we de focus naar de volgende wedstrijd”, aldus onze centrale verdediger. Of we het momentum kwijt zijn? Wilde één van de aanwezige journalisten weten. “Een momentum is een relatief begrip. Als we zondag winnen ligt alles misschien terug open en spreken diezelfde mensen die vandaag over het momentum spreken weer helemaal anders”, knipoogde McKenzie. “We hebben hier als groep heel het jaar hard voor gewerkt. Zondag gaan we vol voor de drie punten. We hebben nog iets recht te zetten.”

Afspraak zondag om 18.30 uur in een uitverkochte Cegeka Arena.

Selectie

Keepers: Vandevoordt, Chambaere, Leysen

Verdedigers: McKenzie, Sadick, Arteaga, Carstensen, Munoz, Cuesta, Preciado

Middenvelders: Heynen, Castro, Trésor, Hrosovsky, Ait El Hadj, Oyen, El Khannouss

Aanvallers: Samatta, Sor, Paintsil, Tolu