zo 28 mei 2023, 18:30
Club Brugge Club Brugge 1 - 3 KRC Genk KRC Genk
Door de puntendeling op de Bosuil eerder op de middag, maakten we nog aanspraak op de titel. Daarvoor moesten we wel zes op zes pakken, en mag Union volgende week niet winnen. Missie aanvaard, we begonnen op bezoek bij Club Brugge. Vrancken stuurde daarvoor een ongewijzigd elftal de wei op.
Eerste helft

De wedstrijd begon rustig en met minder intensiteit dan de Play-Off wedstrijden die we eerder te zien kregen. Deze inspectieronde eindigde in minuut 9. Aan de kooi van Mignolet was een stiftertje van Heynen net te hard voor Muñoz, aan de overkant redde Vandevoordt de meubelen op een schot van Vermant. Terug naar de overkant dan maar? Daar wou Paintsil het graag eens voordoen. Een voorzet van Arteaga werd gedevieerd via Tolu tot bij onze Ghanees. Die twijfelde niet en gaf met de volley Mignolet het nakijken.

Nog niet bekomen van de openingstreffer was zes minuten later de dubbele voorsprong dichter bij dan de gelijkmaker. Trésor dribbelde tot bij de achterlijn om terug te leggen tot bij Paintsil. Die raakte het leer goed, maar besloot iets te centraal.

Het gezang van het thuispubliek toonde dat het niet inzat met de achterstand, maar op het veld gaf Club zich niet zomaar gewonnen. Halverwege de eerste helft nam blauw-zwart over en was het een aantal keer opletten geblazen: Arteaga redde een schot van Rits vanop de lijn, het duo Vermant-Vanaken kon in de slotfase niet profiteren van een twee tegen één situatie. Opgelucht en met een goede uitgangspositie trokken we de kleedkamer in.

Tweede helft

Net als de eerste helft, begon ook de tweede helft met wat aftoetsen. Het duurde tien minuten voor de aanwezige fans wat spektakel te zien kregen. Trésor leidde via een poortje een knappe aanval in, speelde nadien breed tot bij Samatta maar diens pass richting een inlopende Muñoz was te hard. 7 minuten later opnieuw dreiging, de pas ingevallen El Khannouss dwong Mignolet tot een parade.

Nadien nam de thuisploeg het heft in handen en moesten we terugplooien op de eigen helft. Het overwicht aan balbezit van de thuisploeg leidde tot de gelijkmaker. In minuut 64 was Vanaken het eindstation op een hoekschop, hij hing met de kop de bordjes gelijk.

We leken geen antwoord klaar te hebben, tot Hrosvsky met nog 8 minuten te spelen in de herneming de 1-2 maakte. Nadien gingen we niet vanuit de zetel voetballen, maar op zoek naar de 1-3. Die vonden we. Zoals El Khannouss dat kan stuurde hij Paintsil de boulevard in, die de boeken voor de thuisploeg maar al te graag toedeed. Zijn tweede van de avond, de meegereisde fans door het dolle heen. Onze titeldroom leeft nog!