zo 04 jun 2023, 18:30
KRC Genk KRC Genk 2 - 2 Antwerp Antwerp
Dromen mag, dromen moet. Na een heel seizoen meedoen voor de titel, volgde vandaag de ontknoping. In aanloop naar de wedstrijd werd de spelersbus door onze enthousiaste aanhang ontvangen. En of onze fans erin geloofden, er hing duidelijk iets in de lucht. Dan bedoelen we niet enkel blauw-witte rook, ook héél veel goesting in the last dance van het seizoen.
Eerste helft

De eerste helft speelden onze jongens met de ogen gericht naar Tribune Zuid, die voor de gelegenheid volledig uitgedost was in het wit. De symbolische kleur van hoop zag er indrukwekkend uit, maar de eerste kansen in het openingskwartier waren wel voor Antwerp. Janssen besloot twee keer richting de kooi van Vandevoordt, maar kon slechts één keer (ongevaarlijk) kadreren.

Na Antwerpse dreiging volgde halverwege eerste helft blauw balbezit. Aan het doel van Butez vonden voorzetten van Trésor en El Khannouss geen Genks hoofd. Later werd een penaltyclaim op Paintsil weggewuifd, een vrije trap van Trésor weggebokst. De tijd tikte intussen voort, het eerste fluitsignaal kwam dichterbij. Met een brilscore de kleedkamer in? Nee, dat niet. Een klaar kijkende Trésor bediende Tolu in blessuretijd aan het penaltypunt. Die klaarde de klus en zette de Cegeka Arena in lichterlaaie, 1-0! We trokken als virtueel landskampioen de kleedkamer in.

Tweede helft

De openingsfase van de tweede helft was minder aftastend dan die van de eerste. Er werden al eens linies overgeslagen, wat resulteerde in kansjes. Zowel een afstandsschot van El Khannouss als een indraaiende swinger van Paintsil werden geklemd door Butez. Het zag er goed uit, ook omdat stamnummer 1 amper kansen bij elkaar voetbalde.

Tot op het uur, toen Kerk als een donderslag bij heldere hemel de bordjes gelijk hing. Het luidkeelse gezang maakte even plaats voor stilte, maar onze spelers gaven de moed niet op. Tolu nam Butez twee keer op de proef, Cuesta knikte over op hoekschop.

Verdienden we met nog 20 minuten op de klok een strafschop? Misschien wel, maar een handvol minuten later leek het even niet meer van belang. Vakkundig, geplaatst en met precisie plaatste Heynen de 2-1 - op aangeven van Trésor - voorbij Butez. Eenmaal de blessuretijd aangebroken, werd de tussenstand van Union – Club in het oog gehouden. Daar vielen de puzzelstukjes in elkaar, maar dan was er wel nog de voorwaarde om stand te houden. Dit lukte niet, Alderweireld zorgde voor een grote plot-twist door in minuut 94 nog te nivelleren en kroonde Antwerp zo kampioen. De titel en champagne ontbreken misschien, onze Genkse trots na dit prachtige seizoen pakken ze ons niet af. Bedankt voor de enorme steun, supporters!

45+1’ 1-0 Tolu
58’ 1-1 Kerk
75’ 2-1 Heynen
90+4' 2-2 Alderweireld

Vandevoordt, McKenzie, Arteaga, Heynen, Trésor, Hrosovsky, Muñoz, Paintsil, El Khannouss (86’ Sor), Cuesta (71’ Aziz), Tolu (77’ Samatta).