Luc Nilis verlaat KRC Genk. De spitsentrainer ruilt de Genkse jeugdacademy in voor een plek in de trainersstaf van Patro Eisden, waar hij aan de slag gaat als T3.

Sinds begin dit jaar was Nilis voltijds in dienst om de jonge aanvallende talenten vanaf 14 jaar de weg richting doel te wijzen. Aan die samenwerking komt nu een einde. Nu Patro Eisden de overstap maakt naar het professioneel voetbal was ook de trainersstaf aan uitbreiding en professionalisering toe waarvoor ze bij de voormalige spits van FC Winterslag uitkwamen.

“Voor mij is dit een logische volgende stap in mijn trainerscarrière”, klink het bij Nilis. “De jeugdopleiding van KRC Genk is wereldtop. Ik ben de club bijzonder dankbaar voor de kansen die ik hier heb gekregen en hoop dat ik sterren van morgen mee de richting heb kunnen wijzen richting de absolute top.”

“Luc heeft de afgelopen jaren en maanden prachtig werkt geleverd voor onze academy. Ik ben ervan overtuigd dat de ruwe diamanten van vandaag later de vruchten zullen plukken van de technische bagage die ze van Luc hebben meegekregen. De hele club wenst Luc alle succes in zijn verdere carrière in het voetbal”, technisch directeur van de Genkse jeugdopleiding, vult Koen Daerden aan.