wo 19 jul 2023, 21:30
Sporting Clube de Portugal Sporting Clube de Portugal 1 - 1 KRC Genk KRC Genk
Vandaag namen onze jongens het in een oefenpartij op tegen Portugese topclub Sporting CP. Een echte waardemeter die ons op scherp moest zetten voor de voorrondes van de UEFA Champions League, en plaatsvond in het Estádio do Algarve (Portugal). Omringd door goudkleurige rotsen in plaats van groene terrils, dwong onze ploeg een eervol gelijkspel af.
Eerste helft

Het hoge kwik – 28°C – in de Algarve hield beide ploegen niet tegen om vanaf het fluitsignaal in gang te schieten. Na vier minuten op de klok snelde Fadera voorbij Quaresma, die onze flankaanvaller ten val bracht vooraleer hij Tolu kon lanceren. Evenveel minuten later probeerde Chermiti aan de overkant hetzelfde, maar had Cuesta geen overtreding nodig om het gevaar te ontruimen. Tolu zat in minuut 12 nog het dichtst bij de openingstreffer, maar een indraaiende voorzet van Fadera werd niet verzilverd.

Sporting stak opnieuw de neus aan het venster, en kwam wel tot scoren: Chermiti dweilde de zijlijn af en legde terug tot bij Trincao, die de aanval enkel hoefde af te ronden. De vlottere blauwe balcirculatie nadien bracht de doelpunten-weegschaal na 25 minuten terug in evenwicht: slordig uitvoetballen bij Sporting werd afgestraft, een drukzettende (en knap presterende) Fadera kon verdiend profiteren. Lissabon had acht minuten later nog de beste kans van de eerste helft, maar Moreira mikte vanuit een scherpe hoek voorlangs.

Tweede helft

Niet onbegrijpelijk verschenen na een lovenswaardig eerste deel dezelfde elf Genkse spelers op het speltoneel. Sporting nam het voortouw, met een schot van Trincao dat overwaaide. Genk reageerde met een geplukte voorzet van Kayembe en een afgeweken schot van Heynen. Al bleef Sporting - met Trincao bij uitstek – wel het gevaarlijkst: met een knappe save op het uur voorkwam Vandevoordt de tweede treffer van de Portugees.

Op 20 minuten van het eind belandden schoten van zowel Moreira als Goncalves niet op doel, maar op een Genks been. Nòg in de slotfase ging een schot van Fadera voorlangs, en verdiende een uithaal van Paintsil beter dan de lat. Zowel Moreira als Sor mikten in blessuretijd nog naast, met een waardig gelijkspel als resultaat.

Volgende afspraak: deze zaterdag (22/07) in eigen huis voor de Season Kick-Off tegen Burnley FC. We kunnen niet wachten jullie terug te zien, supporters!

Doelpunten

1-0 10’ Trincao
1-1 25’ Fadera

Opstelling

Vandevoordt, McKenzie, Fadera (78’ Preciado), Heynen, Hrosovsky, Kayembe, Muñoz, Paintsil, El Khannouss (61’ Castro), Cuesta, Tolu (61’ Sor).