HERBRUIKBARE BEKERS EN HALVE LITERS IN DE CEGEKA-ARENA

Vanaf de Season Kick-off tegen Burnley FC drink je als KRC Genk-supporter tijdens thuiswedstrijden je pintje enkel nog uit herbruikbare bekers. “Een keuze voor verduurzaming zonder dat de supporter hinder ondervindt”, klinkt het bij stadiondirecteur Kobe Schepers. “De Vlaamse overheid verplicht voetbalclubs om vanaf komend seizoen enkel nog bier te schenken uit herbruikbare bekers, maar in tegenstelling tot verschillende andere clubs en organisaties zullen we in Genk niet werken met waarborgen bij elke bestelling. Op die manier vermijden we onnodige wachtrijen aan de drankkiosken. We kiezen zeer bewust het systeem waarbij onze supporters het minste last ondervinden”, aldus Schepers. 

Voor jullie, onze supporters, verandert er weinig. Wanneer je pintje leeg is heb je twee opties: of je gooit je beker weg in de daarvoor voorziene vuilbakken, of je beker wordt aan de toog afgegeven bij een nieuwe bestelling. Wij rekenen erop dat jullie de bekers inzamelen op één van deze manieren. Enkel zo kunnen we een systeem zonder waarborg blijven garanderen en bovendien dragen we zo samen bij tot een drastische vermindering van onze afvalberg. Voor de inzameling van lege PET-flesjes en restafval verandert er niets. 

Daarnaast sparen we met Alken-Maes kosten noch moeite om de fanbeleving op te krikken. Om de wedstrijdbeleving een extra boost te geven, kunnen jullie in de staantribune en in de fanzone vanaf volgend seizoen voor het eerst ook halve liters bier bestellen tijdens de wedstrijd.