RSC Anderlecht en KRC Genk vinden een akkoord over de overgang van Hendrik Van Crombrugge (30). De doelman tekent een contract voor drie seizoenen met optie op een extra seizoen.

Voor wie onze competitie een beetje kent is het geen onbekende naam. Hendrik Van Crombrugge - de afgelopen 4 seizoenen actief voor RSC Anderlecht – komt KRC Genk versterken. De doelman verdedigde in totaal 120 keer de paars-witte kleuren en groeide in Neerpede uit tot kapitein en vaste waarde tussen de palen. Hij slaagde er 37 keer in de netten schoon te houden, een straffe statistiek. In 2020 speelde de doelman onder Roberto Martinez een oefeninterland met de Rode Duivels, zo versierde hij zijn eerste cap. Vandaag sluit hij nog aan bij de troepen van Wouter Vrancken en maakt hij mee de verplaatsing naar de Algarve, waar KRC een oefenwedstrijd speelt tegen Sporting CP. Ook zal hij met rugnummer 1 in actie treden. 

“Omwille van zijn ervaring en kwaliteiten is Hendrik de uitgelezen doelman om de concurrentie met onze doelmannen aan te gaan”, stelt Head Of Football Dimitri de Condé. “De komst van Hendrik geeft een extra dimensie aan onze gekende succesvolle doelmannen filosofie. Hendrik is een echte leider die lange tijd de kapiteinsband droeg bij RSC Anderlecht. Door zijn aanwezigheid zullen ook onze jonge talenten volgende stappen kunnen zetten en leren van zijn ervaring en professionaliteit” klinkt het.

Ook Hendrik zelf is blij onze club te mogen vervoegen. “Ik ben verheugd met deze nieuwe stap in mijn carrière. Na 4 jaar Anderlecht was het tijd voor nieuwe lucht. Ik heb persoonlijk geen moment getwijfeld toen KRC Genk zich meldde en kijk er naar uit om met KRC Genk mee te strijden voor de prijzen.” 

Als club zijn we blij dat Van Crombrugge ons komt versterken. Welkom Hendrik!