Voor onze laatste opdracht in de Europese voorrondes trekken we richting het zuiden van Turkije. In de Play-offs van de UEFA Conference League maken we ons op voor een confrontatie met Adana Demirspor, de nummer 4 uit de Turkse Süper Lig afgelopen seizoen. Donderdag staat de heenwedstrijd in de Cegeka Arena op de planning. Het duel wordt om 20.00 uur op gang getrapt. Alles wat je moet weten over onze laatste horde richting een Europese herfst. 

Adana Demirspor – een portret

Adana is een stad in het zuiden van Turkije, gelegen op slechts 300 kilometer van de Syrische grens. Met meer dan 2 miljoen inwoners telt de stad Adana vlotjes meer dan twee keer zoveel koppen als heel de provincie Limburg. Adana Demirspor speelt nog maar sinds 2012 in de Turkse eerste klasse. In 2018 werd Murat Sancak er voorzitter. Via verschillende investeringen waait er sinds zijn toetreden een nieuwe wind door de club. Bewijs daarvan is het indrukwekkende New Adana Stadium, waar Demirspor sinds 2021 haar thuiswedstrijden afwerkt. Een moderne voetbaltempel met een capaciteit van meer dan 33.000 plaatsen. Weetje, de temperatuur flirt in het zuiden van Turkije momenteel met de 40 graden. Volgende week donderdag voorspelt de kwikmeter zo’n 37 graden.

Afgelopen seizoen eindigde onze Turkse tegenstander als vierde in de Turkse Süper Lig. Achter grootmachten Galatasaray en Fenerbahçe en een oude Genkse bekende, Besiktas. Trabzonspor, doorgaans ook een vaste waarde aan de top van de Turkse competitie, lieten ze wel achter zich. Hun goede prestatie in eigen land betekende ook hun eerste optreden op het Europese toneel. In de tweede voorronde van de UEFA Conference League legden ze het Roemeense CFR Cluj over de knie. In Roemenië werd het 1-1. Thuis klaarden ze de klus met een zuinige 2-1 overwinning. In de derde voorronde gingen de Kroaten van NK Osijek voor de bijl, met 5-1 winst in Kroatië werd de return overbodig. Daarin verloren ze met 3-2.

Bekende gezichten

De Turkse competitie is meestal doorspekt met enkele bekende voetbalnamen. Dat is bij Adana Demirspor niet anders. Een zekere Mario Balotelli liep er twee seizoenen geleden nog rond in de spits. Met Patrick Kluivert – ook ooit aan het kanon bij o.a. Ajax, Barcelona en AC Milan - staat de meest bekende kop er momenteel langs de lijn. Al moet Nani, vooral bekend van zijn periode bij Manchester United, niet onderdoen. De Portugese oudgediende wordt er momenteel vooral als supersub ingezet. In de spits loopt er doorgaans een oude bekende uit Belgische competitie rond. Ndiaye speelde ooit nog een seizoen in Beveren. Met Younès Belhanda komt Bilal El Khannouss dan weer een bekende kop tegen van bij de Marokkaanse nationale ploeg. Een Marokkaanse brok ervaring na periodes bij Schalke 04, OGC Nice en Galatasaray.

Vrije verkoop gestart

Intussen is de vrije verkoop voor deze wedstrijd gestart. Het heeft geen nut om zonder ticket naar de Cegeka Arena af te zakken. De loketten blijven gesloten. Meer informatie over de ticketverkoop kan je hier terugvinden.