Geen voetbal in de vaderlandse competitie deze week. Tijdens deze interlandweek vliegen ook enkele Genkies uit en wisselen ze blauw wit voor de kleuren van hun land.

Kersverse Genkie Zakaria El Ouahdi stapte quasi meteen op het vliegtuig richting Marokko nadat hij zijn handtekening zette onder zijn contract bij KRC Genk. Head of Football Dimitri de Condé vertelde in TechTalk nog dat ‘Zaka’ dicht staat bij een selectie voor het eerste elftal van Marokko. In de nacht van donderdag op vrijdag kwam hij nog uit voor de U23 selectie. En hoe! In de 1-0 overwinning tegen voetbalgrootmacht Brazilië tekende onze nieuwe aanwinst met een knap afstandsschot van buiten de 16 voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Eeuwige strijder Muñoz

In de WK kwalificatiecampagne van Colombia stond eeuwige strijder Daniel Muñoz 90 minuten tussen de lijnen in de wedstrijd tegen Venezuela. Muñoz en co wonnen met 1-0.

Joske mag dromen

Ghana wist zich dan weer te kwalificeren voor de Africa cup die van 13 januari t.e.m. 11 februari plaatsvindt in Ivoorkust. Paintsil moest geblesseerd forfait geven, maar mag beginnen dromen van een selectie voor het Afrikaans kampioenschap.