zo 01 okt 2023, 16:00
KRC Genk KRC Genk 3 - 3 KVC Westerlo KVC Westerlo

Drie dagen na de topper in Brugge, ontvingen we op eigen grond de Kemphanen uit Westerlo. Het drukke schema noopte Vrancken opnieuw tot enkele wissels. Kayembe nam plaats op de linksachter. Galarza maakte zijn wederoptreden op het middenveld, Tolu nam plaats in de spits en ook Bonsu Baah kwam aan de aftrap.

Eerste helft

Vrancken wilde de eerste helft van tegen Club Brugge doorzetten en kreeg het eerste kwartier waar hij om vroeg. Met initiatief en drang naar voren drukte onze jongens de bezoekers meteen tegen hun eigen achterlijn. Dat leverde op na tien minuten: Bonsu Baah sneed in zijn gekende stijl naar binnen en vond Tolu aan de tweede paal. Die bediende met een subtiele teruglegger de aanstormende Munoz. Onze Colombiaan schreef de 1-0 op zijn conto. Westerlo, tot noch toe redelijk onzichtbaar, maakte 9 minuten later uit het niets gelijk. Reynolds verraste Cuesta met een lage voorzet, in de herneming trapte Stassin binnen. Halverwege eerste helft mikten Paintsil en Tolu naast, aan de overkant besloten Matsuo en Stassin op Vandevoordt. Even later legde De Cremer de bal op de rand van de 16 voor een vrije trap nadat Bilal met een ippon werd neergehaald. De VAR riep de scheidsrechter naar het scherm. Om de bal op de stip te leggen, dacht het volledige stadion. Maar tot onze verbijstering, draaide De Cremer de fout volledig terug. Vlak voor de pauze kregen we toch de verdiende voorsprong toen onze andere back, Kayembe, de 2-1 voor zijn rekening nam. De man van de assist: een wederom waanzinnige El Khannouss. Genk op rozen zou je denken, maar dat was opnieuw buiten scheidsrechter De Cremer gerekend. Bonsu Baah liet Van Den Keybus ter plaatse met een mooie actie waarna die laatste opzichtig aan het truitje van onze winger ging hangen. Toen die zich al molenwiekend wilde loswerken raakte Bonsu ongelukkig het gezicht van zijn tegenstander. Rood oordeelde De Cremer. Deze keer liet de VAR wel begaan. Consternatie in de Cegeka Arena, maar het kwaad was geschied. Zo moesten we na een sterke eerste plots nog 45 minuten met een man minder verder.

Tweede helft

Buiten de positiewijziging van El Khannouss viel er aanvankelijk weinig te merken van onze man minder situatie. Na amper 4 minuten werkte Kayembe zich goed vrij op links om vervolgens Paintsil heerlijk diep te sturen. Naar binnen knijpen en pegelen maar. Bolat zat er nog met een vingertop bij, maar kon de derde Genkse treffer van de middag niet uit zijn netten houden (3-1). Met een man meer eisten de Kemphanen begrijpelijk de bal op en gingen ze op zoek naar de aansluitingstreffer. Die vonden ze. In minuut 59 maakte Stassin tweede van de avond. Luttele minuten later een grote kans voor Paintsil, na een enorme inspanning van Muńoz. Onze Ghanees mikte de teruglegger over het doel van Bolat. Ook in het slot was de 4-2 dichter bij dan gelijkmaker: de ingevallen Fadera legde breed tot bij Galarza, die met binnenkant voet tevergeefs de verste paal zocht. Twee minuten voor affluiten viel het doelpunt alsnog aan de verkeerde kant: ex-Genkie Rommens zette met de slof zijn ploeg langszij. Zo trekken we met een zuur gelijkspel richting Servië voor het vervolg van de Conference League.

"We speelden een heel goede eerst helft. Onze tegenstander zette een laag blok. Er zijn veel momenten geweest dat we meer konden halen uit een aanval. De rode kaart was een te strenge beslissing van de scheidsrechter die de match doet kantelen. In de tweede helft pakten we onze momenten en dat hebben de jongens heel goed gedaan. Buiten de twee tegendoelpunten gaven we nauwelijks ruimte weg. We krijgen een nieuwe tegenslag, terwijl we meer verdienden." - Wouter Vrancken