Voor ons tweede onderonsje tijdens de groepsfase van de UEFA Conference League, trekken we naar FK Čukarički. Ontdek hier alles wat je moet weten over onze Servische tegenstander.

FK Čukarički – een portret

FK Čukarički is de kleinste club van de regio Belgrado. Geen schande, want in de Servische hoofdstad heb je namelijk ook nog clubs als Partizan en Rode Ster. Bij uitstek de meest succesvolle clubs van het Balkanland.

De clubkleuren van FK Čukarički zijn zwart en wit, en hun spelers worden ook wel ‘Hooglanders’ genoemd, omwille van het glooiende landschap waar de thuisclub gevestigd is. Door hun heuvelachtige oorsprong hebben ze ook leren klauteren. Van de financiële afgrond naar de Servische top. In tien jaar tijd. Als je de afgelopen tien eindklasseringen bekijkt, zie je dat de club vijf keer 3e eindigde. Het mag zich gaandeweg the best of the rest van de Servische eerste klasse noemen.

Op het Europees toneel vergaat het hen iets moeizamer. Dit jaar is het eerste dat de Hooglanders het schoppen tot de groepsfase van een Europese competitie. In hun eerste wedstrijd gingen ze tevens met 3-1 onderuit op het veld van Ferencváros.

Bekende namen & het Dubočica – stadium

De befaamdste naam die er ooit over de tongen ging, is Aleksandar Kolarov. Vier keer verdedigde de voormalig Man City-verdediger, in 2004, de zwart-witte kleuren. Wie er wel nog in de catacomben rondloopt, is Luka Adzic. De Servische middenvelder heeft een verleden bij RSC Anderlecht.

Omdat het stadion van FK Čukarički niet aan de UEFA-regelgeving voldoet, werkt de club haar Europese wedstrijden dit jaar af in het Dubočica – stadion, in Leskovac.  Een splinternieuw maar bescheiden sportpark, dat plaats biedt aan 8.136 toeschouwers.