Morgen staat er opnieuw een UEFA Conference League wedstrijd op het programma, we ontvangen dan het Hongaarse Ferencvaros. Zoals gebruikelijk hoort daar daags voor de wedstrijd ook een persconferentie bij. De verzamelde journalisten kwamen tegenover Wouter te zitten, voor de gelegenheid geflankeerd door Carlos Cuesta.

‘We zijn voorbereid en zijn er klaar voor’, klonk het bij onze Colombiaan - al uitkijkend naar de confrontatie van morgen - overtuigend. ‘Het doel is winnen, we moeten vol voor die drie punten gaan. Zeker voor onze fans in eigen huis’, zei hij, voordat hij tegenstrever Ferencvaros onder de loep nam.  ‘We hebben een goed beeld over hen. Ze spelen verzorgd voetbal en hebben veel kwaliteit rondlopen. Zeker aanvallend vinden ze vaak de ruimte tussen de linies.’

Een mening die ook gedeeld werd coach Wouter Vrancken.

‘Het is een ploeg die speelt met veel drang en druk naar voren. Anderzijds tonen ze ook lef in hun spel. Kortom, het is een heel goede ploeg, met een coach die zijn ideeën erin krijgt. Het zal een moeilijke wedstrijd worden, maar we geloven in onze eigen kansen.’ Wie onze coach als groepsfavoriet beschouwt, wilde een aanwezige journalist nog weten: ‘Op papier Fiorentina, maar we zitten met drie sterke ploegen in de poule die elk kans maken op de winst. Ook Ferencvaros heeft vorig jaar laten zien dat ze in een moeilijke groep de winst kunnen pakken.’ De Hongaren werden toen eerste in groep H van de UEFA Europa League met collega’s Monaco, Trabzonspor en Rode Ster Belgrado. ‘Om het samen te vatten: op basis van kwaliteit op het veld maken we alle drie evenveel kans,’ zei hij voorzichtig.

Hoewel Wouter Vrancken kan genieten van een volledig fitte kern, missen ze aan de overzijde vermoedelijk hun topscoorder: Barnabás Varga.

‘Natuurlijk zullen ze hem missen, maar het zal hun manier van spelen niet per se veranderen’, wist onze coach. ‘Het is geen ploeg die valt of staat met één speler. Alle credits naar de coach – Stankovic - als je ziet wat hij op relatief korte tijd van deze ploeg gemaakt heeft.’

Een pittige tegenstander dus, maar ons uitgangspunt blijft elke week hetzelfde: winnen!
Hoewel we niet kunnen wachten op het ritme van de Conference League-hymne, verlangen we nog veel meer naar jullie luidkeelse steun.

Tot morgen, Genkies!  

CHECK HIER ONZE BELANGRIJKE INFO