Nog nooit verloren we van Oud-Heverlee Leuven in eigen huis. Een zin die we graag na morgen ook nog kunnen uitspreken. Op onze grond gaat de bal zondag om 16.00 uur aan het rollen, Wouter Vrancken blikt vooruit.

Terugblik naar Ferencváros

‘Ik hoop dat we de positieve zaken meenemen van onze wedstrijd donderdag. De wil was er om het goed te doen en om door te duwen. We speelden tegen een sterke tegenstander waarbij we wisten dat het over het hele veld man marking zou zijn’, stelde onze coach. ‘Dat maakt het niet eenvoudig om openingen te creëren. Dan moet je energiek zijn, dat hebben we op sommige momenten in de wedstrijd heel goed gedaan’, vulde hij aan. ‘Ik kan niets zeggen van de inzet van de jongens en de manier waarop ze ervoor gingen. Het is nog zaak om de kansen af te maken die we creëren.’

‘Energie doortrekken tegen Leuven’

‘De energie die we in Hongarije toonden, hebben we iedere keer nodig als we een wedstrijd willen winnen. Zo ook komende zondag.’ klonk het bij Vrancken.

Bij de Leuvenaars nam Óscar Garcìa nog maar net het roer over van Marc Brys. De coach debuteert morgen in onze Cegeka Arena. ‘Altijd als er een nieuwe coach is, is het moeilijk om in te schatten wat ze precies gaan doen. We bereiden ons voor op elk mogelijk scenario. We moeten klaar zijn om ons aan te passen om zo de beste versie van onszelf te laten zien”, aldus onze coach.

Selectie

Kom jij onze Genkies steunen morgen? Lees hier de praktische info