Opvallend initiatief, tijdens de voorleesweek. KRC Genk lanceert een eigen kinderboek: ‘Pit & Pep en de Talentenpot’. Een avontuurlijk voorleesverhaal waarin het personage Scout op zoek gaat naar zijn eigen talenten. Tijdens het lanceringsmoment kropen KRC Genkspelers Bryan Heynen, Hendrik Van Crombrugge en Maarten Vandevoordt in de huid van de verschillende personages. Het boek is vanaf vandaag te koop in de fanshop van KRC Genk en via de webshop. Vanaf 8 januari kunnen scholen de bijhorende talententas met 15 avontuurlijke opdrachten uitlenen bij KRC Genk om in de klas op zoek te gaan naar hun eigen talent.

Pit & Pep en de Talentenpot’ is een avontuurlijk (voor)leesverhaal voor kinderen van 4 tot 8 jaar, waarin het ontdekken, gebruiken en ontwikkelen van talenten centraal staat. Het verhaal speelt zich af in de wereld van KRC Genk, maar de boodschap reikt verder dan voetbal. Talentontwikkeling zit namelijk in het DNA van KRC Genk. Dit eerste kinderboek is hier dan ook een uiting van. Moraal van dit voorleeshaal: ieder kind is uniek én heeft zijn eigen talenten. Volledig in lijn met de filosofie van KRC Genk willen we kinderen zoveel mogelijk tools aanreiken om op jonge leeftijd hun eigen talent te ontdekken en verder te ontwikkelen.

“Heel wat jonge Genksupporters hebben de droom om profvoetballer te worden. Binnen KRC Genk doen we er alles aan om de meest getalenteerde voetballertjes te begeleiden in het behalen van hun droom. Dat maakt deel uit van de essentie waar we als club voor staan. Met dit boek willen we niet alleen getalenteerde voetballertjes aanspreken, maar ook alle andere kinderen in Genk en ver daarbuiten. Want ieder kind bezit talent. Dit boek moet een hulpmiddel worden om je eigen talent te ontdekken en verder te ontwikkelen.”, zegt Algemeen Directeur bij KRC Genk, Erik Gerits.

Op zoek naar eigen talenten

De primeur was voor 40 kinderen uit het eerste leerjaar van Stippe stap in Genk en Paleis uit Diepenbeek. Aan de hand van 4 workshops lieten zij het boek tot leven komen en konden ze op zoek gaan naar hun eigen talent. Hoe het boek afliep? Dat kregen ze na afloop van de workshops te horen van Bryan, Maarten en Hendrik die de laatste pagina’s van het boek voorlazen.

Vier workshops

Op een dag vol veelzijdige creativiteit organiseerden we vier inspirerende workshops. De gerenommeerde illustrator Mark Borgions leidde de tekencursus, waar onze jonge deelnemers in de wereld van illustratie werden ondergedompeld. In de muziekworkshop gingen de enthousiastelingen aan de slag met het populaire supporterslied 'Geboren en Getogen'. Tevens kregen de kinderen de kans om onder leiding van onze Esporters diep in de digitale competitiewereld te duiken. Tot slot konden de kinderen hun voetbalvaardigheden aanscherpen onder begeleiding van een professionele trainer van de KRC Genk Talent Academy. Deze vier workshops boden een dag vol artistieke expressie, muzikale ontdekkingen, digitale competitie en sportieve uitdagingen.

Handleiding voor scholen: De Talententas

In aanvulling op het voorleesboek ontwikkelde KRC Genk onder leiding van de Genkids werking een handleiding en bijhorende ‘Talententas’ om mee naar de Limburgse scholen te gaan. “Dit kant en klare lespakket is speciaal ontworpen om leerkrachten te begeleiden bij het gebruik van het voorleesboek in de klas. Het biedt 15 boeiende, leuke en originele opdrachten om het thema ‘talent’ op een interactieve manier te verkennen. Want talent beperkt zich, ook bij KRC Genk, niet enkel tot een voetbalveld. Hopelijk kunnen we samen met de leerkrachten de deur openen naar een wereld waarin ieder kind wordt aangemoedigd om zijn unieke talent te ontdekken” aldus Sara Blondeel namens KRC Genk.

Het boek is vanaf vandaag te koop in de fanshop en online webshop van KRC Genk. Vanaf 8 januari kan iedere basisschool dit lessenpakket, inclusief voorleesboek, gratis aanvragen via www.genkids.be.