Een groot aantal spelers van het A-team kwamen afgelopen week in actie op het internationaal toneel. Ontdek hun prestaties hieronder.

Gerardo Arteaga (Mexico) mag zich klaarstomen voor de halve finale van de CONCACAF Nations League. De Mexicanen trokken in een tweeluik tegen Honduras na strafschoppen aan het langste eind.

De meeste Afrikaanse internationals: Alieu Fadera (Gambia), Joris Kayembe (Congo-Kinshasa) en Joseph Paintsil (Ghana) rondden twee WK-kwalificatiewedstrijden af. Bilal El Khannouss (Marokko) slechts eentje, omdat de wedstrijd tegen Eritrea geannuleerd werd.

Gambia verloor beide WK-kwalificatiewedstrijden. Tegen Burundi (3-2) moest Fadera (Gambia) zich tevreden stellen met een rol als invaller, tegen Ivoorkust (0-2) stond hij in de basis. Iets verderop won Congo-Kinshasa tegen Mauritanië (2-0), en verloor het later van Soedan (1-0). Kayembe (Congo-Kinshasa) mocht beide wedstrijden volmaken. Joseph Paintsil (Ghana) kwam niet in actie. Hij zag zijn ploeg met 1-0 winnen tegen Madagaskar, maar met dezelfde cijfers verliezen tegen de Comoren. El Khannouss (Marokko) kreeg wel speelminuten, en won met 0-2 tegen het Tanzania van ex-Genkie Ally Samatta.

Daniel Muñoz (Colombia) en Carlos Cuesta (Colombia) trekken met een glimlach en zes WK-kwalificatiepunten Genkwaarts. Eerst werd Brazilië met 2-1 over de knie gelegd, nadien Paraguay met 1-0. Muñoz speelde twee keer de volledige partij, Cuesta kwam niet in actie.

Dichter bij huis dwongen zowel Andi Zeqiri (Zwitserland) als Patrik Hrosovsky (Slowakije) kwalificatie voor het EK af. Hrosovsky speelde tegen Bosnië Herzegovina 90 minuten mee, Zeqiri kreeg tegen Roemenië 10 minuten. Ook Zakaria El Ouahdi (Marokko U23) kwam in Europa in actie. In een vriendschappelijk onderonsje met Denemarken verloren de Atlaswelpen met 3-0, tegen de Verenigde Staten wonnen ze met 1-0. El Ouadhi kwam in die eerste wedstrijd 88 minuten in actie.

Maarten Vandevoordt (U21), Luca Oyen (U21), Mike Penders (U19) en Josue Kongolo (U19) vertegenwoordigden onze nationale driekleur. Onze U21 verloor, voor het eerst in de EK-kwalificatie, tegen Schotland. Later speelden ze 1-1 gelijk tegen Spanje. Een knap resultaat. Vandevoordt stond in beide wedstrijden onder de doellat, Oyen stond tegen La Roja in de basis. Ten slotte stootten Penders en Kongolo, onder leiding van coach Wesley Sonck, als groepswinnaar door naar de eliteronde van het EK.