Op maandagavond vond de jaarlijkse Algemene Vergadering van KRC Genk plaats. Tijdens de AVA stelden de Raad van Bestuur en het management van Genk zoals elk jaar de jaarrekening voor aan de leden. Deze kleurde ook groen voor het afgelopen seizoen, ondanks de afwezigheid van Europees voetbal. Een bewijs van het goede werk binnen de hele werking van KRC Genk.

Het seizoen 2022-2023 was het eerste seizoen dat weer begon zonder coronagraafbeperkingen. Ondanks de afwezigheid van Europees voetbal stegen de inkomsten van Genk met €27,7 miljoen tot €88,4 miljoen in totaal. Opmerkelijk is dat deze recordomzet werd behaald in een seizoen zonder Europees voetbal en de bijbehorende sportinkomsten. De omzet is vooral terug te voeren op het gevoerde transferbeleid, dat een groei van 26,5 miljoen euro kende ten opzichte van het boekjaar 2021-2022, tot een totaal van 50 miljoen euro. Daarnaast presenteerde het afgelopen seizoen zich ook op sportief vlak als zeer succesvol. Tot de laatste seconden van het kampioenschap streden onze jongens om de oppermachtige gaai. Dat sportieve succes zorgde voor een enorme sfeer rond het team. Daardoor vonden veel supporters de weg naar het stadion. Met een stijging van de seizoenkaart- en ticketverkoop tot 20 procent zet deze positieve sfeer rond het team zich dit seizoen voort.

Investeren in de toekomst

De recordinkomsten werden ook opnieuw geïnvesteerd in de spelersgroep. Hiervoor werd 30 miljoen euro uitgetrokken. Daarnaast stegen ook de operationele kosten van de club tot 84,5 miljoen euro. De stijging van 7 miljoen euro ten opzichte van vorig boekjaar kan worden toegeschreven aan de stijging van zowel de sportieve als de extra-sportieve kosten, de toetreding van Jong Genk tot de Challenger Pro League en de uitzonderlijke voorzieningen. Wat dat laatste betreft, moest de club onder meer 1,5 miljoen euro terugbetalen aan de rechthebbenden van het tv-contract van de Jupiler Pro League voor de vroegtijdige beëindiging van het seizoen 2020-2021 als gevolg van de coronapandemie.

Cijfers kleur groen

Alle plussen en minnen opgeteld kan KRC Genk opnieuw een groene jaarrekening voorleggen met een positief resultaat van €261.000. Het eigen vermogen blijft vandaag dus 68,4 miljoen euro. Een noodzakelijke buffer om in de toekomst op terug te vallen en opnieuw aan te vullen zodat KRC Genk zijn sportieve competitiviteit kan blijven garanderen.