Back to business! Met meer dan 1.300 Genkies trekken we morgen naar Sclessin. Daar wacht ons de topper tegen Standard Luik. Wouter Vrancken blikte vooruit op de persbabbel deze namiddag.

Voltallig en blessureloos stond de spelerskern vandaag op het trainingsveld. Onze internationals zijn terug van weggeweest, en zo ook onze vaderlandse competitie. De trip naar de vurige stede wordt het begin van een helse eindspurt richting eindejaar. Met nog 9 wedstrijden, op drie fronten, zijn onze jongens hongerig om het jaar in een positieve flow af te sluiten. Beginnen doen we tegen de Rouches, die vlak voor de break nog een bolwassing kregen van Antwerp. 

‘We mogen ons niet blindstaren op dat resultaat’, begon Wouter de persconferentie. ‘Als alles meezit bij de ene en tegenzit bij de ander kunnen zo een dingen gebeuren. Uiteraard verwacht ik, omdat ze iets recht te zetten hebben, een wedstrijd met veel intensiteit. Maar we analyseerden hun kwaliteiten en geloven volop in onze kansen. We zijn klaar om het beste Standard tegen te krijgen.’

De teller van gespeelde wedstrijden dit seizoen staat op 25, zo’n 10 meer dan onze tegenstander van morgen. Iets wat in de benen kan kruipen, merkte een journalist op.

‘Zo denken wij niet’, counterde Wouter de stelling. ‘We zijn blij dat we in al die competities zitten. Voor het einde van het jaar hebben we nog negen wedstrijden te gaan. Het motiveert ons om het jaar op een goede manier af te sluiten en vollebak te gaan. Te beginnen met de moeilijke verplaatsing van morgen, in en tegen Standard Luik.’

Met meer dan 1300 Genkies steken we morgen de taalgrens over. In andere woorden: een uitverkocht bezoekersvak.

Tot morgen, Genkies!  

Selectie