za 25 nov 2023, 20:45
Standard Standard 1 - 0 KRC Genk KRC Genk

Na de interlandbreak rolde de bal opnieuw in de vaderlandse competitie. Vrancken en zijn jongens stonden tot het einde van het jaar voor negen cruciale wedstrijden op drie fronten. Te beginnen op Sclessin. Vrancken kon in Luik geen beroep doen op Daniel Muñoz, die gaf ziek versterk. Net als tegen AA Gent en Visé vatte El Ouahdi plaats op de rechtsachter.

Eerste helft

Voor de 125ste verjaardag van Standard Luik had de thuisploeg een lichtshow in elkaar gestoken. Niet dat het de thuisploeg inspireerde. In een behouden openingsfase lieten de jongens van Hoefkens al het initiatief aan onze jongens. Maar op de eerste échte grote kans was het wachten tot minuut 20. Bilal zag Zeqiri staan, die zijn rechtstreekse tegenstander in de wind zette en in de korte hoek kon uithalen. Bodart geklopt, maar de lijnrechter had zijn knie buitenspel zien staan. De thuisploeg schoot wel wakker. Heynen moest alle zeilen bijzetten om een kopbal van Price van de lijn te halen. Op het half uur zette Vrancken Joske opnieuw op zijn vertrouwde rechterflank. Bonsu vatte post op links. Maar tot grote kansen kwam het in de eerste periode niet meer. Zo eindigde een eerste helft na 65% balbezit voor onze jongens in een brilscore.

Tweede helft

Net als de eerste helft begon ook het tweede bedrijf behoedzaam langs beide kanten. Zeqiri had iets heel mooi in gedachten op een voorzet van Arteaga, Bodart tikte over. Even later kwam diezelfde Zeqiri een teen te laat op een voorzet van Heynen. Het balbezit was opnieuw voor onze Genkies, maar de goal viel aan de verkeerde kant. Canak bediende Kawabe aan de tweede paal, die in één tijd onhoudbaar binnenknalde. El Khannouss reageerde met een ferme streep van buiten de 16, nipt naast. Even later een 100% kans op het conto van twee nieuwkomers. Fadera slalomde de grote rechthoek binnen om vervolgens Hrosovsky de gelijkmaker hapklaar aan te dienen. Maar die zijn schot spatte uiteen op de hakken van Ngoy. Later was de gelijkmaker dichterbij dan de dubbele voorsprong: Galarza nam het leer loeihard op de slof, maar kon niet kadreren. Tolu knikte een voorzet van een sterk ingevallen Fadera rakelings over. Een punt zat er niet meer in. Snel de knop omdraaien wordt de boodschap. Woensdag stappen we op het vliegtuig richting Italië voor opnieuw een cruciale wedstrijd in de UEFA Conference League.

'Het was een match met weinig uitgespeelde kansen. Langs onze kant was het niet goed genoeg. Ik was teleurgesteld in de drive van mijn team. Je moet willen winnen, zoeken naar kansen en goals. Met de rug tegen de muur lieten we onze kwaliteiten wel zien. Maar dat moet je vanaf minuut 1 doen.' - Wouter Vrancken

Opstelling

Vandevoordt, Arteaga, McKenzie, Cuesta, El Ouahdi (’82 Oyen), Galarza, Heynen, El Khannouss (72' Hrosovsky), Painstil (72' Fadera), Zeqiri (62' Tolu), Bonsu Baah.

Doelpunten

’65 Kawabe 1-0