zo 03 dec 2023, 13:30
KRC Genk KRC Genk 2 - 2 KAA Gent KAA Gent

Een ijzig koude zondagmiddag werd in de Cegeka Arena opgewarmd door de Warmste Wedstrijd. Daarmee trappen we niet enkel de topper af in eigen competitie, maar ook de Warmste Week van Studio Brussel. In vergelijking met de wedstrijd in Italië, wijzigde Vrancken opnieuw op vier plaatsen. De meest opvallende wissel: Sor nam plaats in de spits.

Eerste helft

Beide coaches voorspelden een open wedstrijd en ze kregen gelijk. De 18.000 supporters kregen een eerste helft om duimen en vingers van af te likken. Na enkele minuten kon Sor van dichtbij afdrukken op een voorzet van Fadera, maar zijn schot ging over. Even later zette Paintsil zijn turbo aan op een lange uittrap van Vandevoordt. De inlopende Fadera kwam een teen te laat op zijn lage voorzet. Aan de overkant viel de bal wel goed. Fofana zette zich door op links en vond Tissoudali in de kleine rechthoek. In twee tijden bracht hij de bezoekers op voorsprong. Genk reageerde meteen: Hrosovsky stuurde Paintsil nog eens diep, die op zijn beurt Sor bediende. Yira fusilleerde Roef van dichtbij, de goalie kreeg de bal vol in het aangezicht. 5 minuten later was het wel raak. De buitenspelval van Gent kwam te laat op een voorzet Paintsil, McKenzie legde slim terug tot bij Sor. Yira bedankte vriendelijk en tekende voor zijn eerste van het seizoen. Voorts bleef het spel mooi op en neer gaan, met de beste kans voor ons: Bryan stuurde Paintsil nog eens diep, maar onze Ghanees besloot van dichtbij in het zijnet. Na een aangename pot voetbal gingen we rusten met een 1-1.

Tweede helft

Amper 7 minuten ver in de tweede helft stuurde Paintsil Sor het straatje in. Die had duidelijk opgelet toen Rani Rosius de aftrap gaf. Onze snelheidsduivel liet Kandouss achter om vervolgens ook Roef te omspelen en simpel binnen te leggen. Even later kneep een zeer bedrijvige Bilal naar binnen, maar zijn trap mistte richting. Sor ging nog op zoek naar de hattrick, maar Roef zat er goed tussen. Gent moest komen, Vanhaezebrouck bracht met Cuypers een extra spits in de strijd. Met enkele hete standjes aan Genks doel als gevolg, maar de bezoekers geraakten niet door het Genkse bos aan benen. Vrancken anticipeerde en bracht eerst Kayembe, en later Galarza en Bonsu Baah. Die laatste wissel had er eentje van goudwaarde kunnen zijn, ware het niet dat Bonsu de 3-1 liet liggen. De ingevallen Tolu moest nog voor het einde van de wedstrijd op de draagberrie van het veld worden gedragen met een hoofdblessure. Met de drie wissels opgebruikt, moesten we de slotminuten nog met 10 verder. Het brak ons zuur op. In minuut 99 duwde Tissoudali een voorzet-schot van Gandelman met de heup binnen. Zo eindigde de confrontatie met Gent, net als in de heenronde, op een gelijkspel.

'De teleurstelling is groot. Aan de andere kant was het mooi om te zien hoe we spelen tegen zo’n goede ploeg. Veel dynamiek, energie en goed voetbal. Het enige wat we ons kunnen verwijten is dat we onszelf niet belonen en de match niet doodmaken wanneer het kan.' - Wouter Vrancken

Opstelling

Vandevoordt, Arteaga, Sadick, McKenzie, Muñoz, Heynen (89' Galarza), Hrosovsky El Khannouss, Painstil (89' Bonsu Baah), Fadera (’79 Kayembe), Sor (77' Tolu).

Doelpunten

0-1 12' Tissoudali
1-1 21' Sor
2-1 51' Sor
2-2 99' Tissoudali