Na de bekerteleurstelling trekken onze jongens zondag richting de Oostkantons. In Eupen wacht Vrancken en co een verraderlijke wedstrijd tegen de huidige nummer 14 in de stand. Maar daar wil onze coach zich niet op blindstaren. “Eupen is voor iedereen een moeilijke verplaatsing. Zeker als je voetballende intenties hebt. Het veld in Eupen is het smalste van de hele competitie”, wist onze coach te vertellen. “Dat zorgt voor minder ruimte. Op training simuleren we die omstandigheden door het veld ook kleiner te maken. Maar van excuses wil ik niet weten. We willen iets rechtzetten uit de heenmatch”, klonk het op de persbabbel op vrijdagnamiddag. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen kwamen de Oostkantonners, na een belegering van hun eigen doel van 90 minuten lang, wel de drie punten halen in de Cegeka Arena. Het doet wat denken aan de bekerwedstrijd in Oostende. “Uiteindelijk draait het om goals maken. In Oostende hadden we meer dan 30 kansen. Als je er daar drie van scoort, haal je de druk van die wedstrijd. We hebben onszelf in de voet geschoten”, wist onze coach.

De afgelopen dagen staken zowel de staf als de spelers onderling de koppen bij elkaar. “We hebben, zowel met de staf als de spelers onder elkaar goed gepraat. Iedereen heeft vrij zijn gedacht kunnen zeggen. Nadien was ook de energie op training weer top. Maar uiteindelijk moet het tijdens de wedstrijd gebeuren op het veld. Daar worden we op geëvalueerd”, keek onze coach nuchter terug op een bewogen week.

Of Vrancken denkt aan aanpassingen nu het moeilijk loopt, wilde een journalist weten: “Ik heb een hele goeie staf. Alles is tot in de puntjes voorbereid. Ik weet dat we er alles voor doen. We blijven ook geloven in wat we aan het doen zijn. Dat moeten we ook blijven doorgeven en uitstralen naar de spelersgroep. We zijn in een constante evolutie. Zowel onderling met de staf als met de spelers, individueel en in groep. Laatst hebben we in onze aanpak nog iets aangepast. Dat betekent niet dat je daarom heel je DNA of manier van spelen overboord gooit.

Nog een positief nieuwtje om af te sluiten: na zijn zware botsing in het slot van de wedstrijd tegen AA Gent verscheen Tolu vrijdag voor de eerste keer opnieuw op het trainingsveld. Hij meed nog wel alle contact. “Pas zaterdagavond zullen we weten of hij speelklaar geraakt”, bleef Vrancken op de vlakte.

Zondag gaan we opnieuw vol voor de drie punten. Forza Racing!

Onze selectie