zo 17 dec 2023, 19:15
KRC Genk KRC Genk 4 - 0 KV Kortrijk KV Kortrijk

Na winst tegen Eupen en Čukarički was de groep gebrand op een 9 op 9. In vergelijking met donderdag bleef achteraan enkel McKenzie staan voor de wedstrijd tegen KV Kortrijk. Samen met Cuesta vormde hij de centrale as. Muñoz vatte opnieuw post op zijn vertrouwde rechtsachter. Kayembe verving de zieke Arteaga op links. Op het middenveld kwam Hrosovsky in de plaats van Galarza. De aanvalslinie - met Fadera, Sor en Paintsil - bleef ongewijzigd.

Eerste helft

Onder luid applaus gaf Ex-Genkie Kumordzie de aftrap in de Cegeka Arena. Onze jongens waren erop gebrand van de  recente 6 op 6 een 9 op 9 te maken. De coach vroeg intensiteit en kreeg die ook. Tijdens de eerste helft kondigde zich vervolgens een belegering aan van het bezoekende doel. Na nog geen twee minuten dook Sor al alleen voor Vandenberghe op, maar de Kortrijkse sterkhouder trok aan het langste eind. De Genkse aanvalsgolven bleven komen. Een voorzet van Bilal werd voor de neus van Fadera weggeveegd door Mampassi. Een trap van onze Marokkaanse sterkhouder strandde in een bos van Kortrijkzanen. Na 20 minuten stuurde Bilal met een heerlijk balletje buitenkant voet Sor nog eens richting doel. Onzelfzuchtig legde de minzame Nigeriaan het leer opzij tot bij Paintsil die in twee tijden de verdiende voorsprong op het bord zette. Heynen trok als een ware kapitein ten strijde. Sterk in duel, beheerst in het spel. Vol vertrouwen na zijn prachtige treffer afgelopen donderdag sprak hij opnieuw het buskruit in zijn rechter aan. Vandenberghe toonde met een katachtige redding dat de vele lof die hij de laatste weken kreeg niet onterecht was. Zo gingen we met een 1-0 voorsprong de rust in.

Tweede helft

De 1-0 volstond niet. Onze jongens wilden meer. Na een eerste waarschuwingsschot voorlangs, werd Sor voor een zoveelste keer de ruimte ingestuurd. Onhoudbaar besloot hij langs Vandenberghe. De Genkse pletwals bleef nu komen. Na een vlotte combinatie kwam de bal in de zestien bij Paintsil die voor zijn tweede van de avond tekende. Zou de Genkse storm nu gaan liggen, vroegen enkele journalisten in de perstribune zich af. Het antwoord kwam er snel. Fadera dook de 16 in, Mampassi ging aan de noodrem hangen. De stafschop was een kolfje naar de hand van Heynen die zijn ijzersterke wedstrijd bekroonde met de 4-0. Vandenberghe voorkwam met een heerlijke redding op de pegel van Patje nog de forfaitscore. Dankzij de overwinning delen we de 4de plek met Antwerp. Vol vertrouwen richten we nu onze pijlen op de volgende wedstrijd in Anderlecht.

Wouter Vrancken: "We spelen vandaag de perfecte wedstrijd tegen een ploeg die hoopte om onze foutjes af te straffen. We hebben veel energie getoond en niets weggegeven. Ik denk niet dat KV Kortrijk een kans gekregen heeft. Nu mogen we even genieten van de overwinning, maar vanaf morgen focussen we op onze volgende twee wedstrijden voor de winterstop."

Vandevoordt, Muñoz, Cuesta, McKenzie, Kayembe, Hrosovsky, Heynen, El Khannouss, Fadera, Sor, Paintsil.

'23 1-0 Paintsil