In aanloop naar Kerstmis brachten Mark McKenzie en Esporter Gilles Bernard een bezoek aan de jongeren van GIGOS. De jeugdwerking van GIGOS zet zich onder andere in om het welzijn van de jeugd in de Genkse wijken te bevorderen.

Tijdens het bezoek doneerde Gilles, namens KRC Genk Esports 3 Playstations aan de verschillende jeugdhuizen van GIGOS in Genk. Een warm gebaar dat op groot applaus kon rekenen van de aanwezige jongeren. Mark McKenzie schonk, uit eigen initiatief, tal van goodies en enkele voetballen uit de KRC Genk fanshop.

Vooral door de aanwezigheid van Mark McKenzie waren de jongeren in eerste instantie stevig onder de indruk. Maar eens ontdooid, vuurden ze een spervuur aan vragen af op de Genkse sterkhouder. Handtekeningen en selfies volgden en er ontstond zelfs een spontane wedstrijd balletje hooghouden. McKenzie, ambassadeur van de KRC Genk Foundation, keek en zag dat het goed was.

De vertegenwoordigers van blauw-wit namen van de gelegenheid gebruik om het belang van sport en spel in de ontwikkeling van jongeren te duiden. De GIGOS-jongeren namen de goede raad van McKenzie en Bernard volmondig aan. Met het nieuwe jaar in zicht hebben ze meteen een goed voornemen om hun eigen sterktes volgend jaar volop verder te ontdekken en te ontwikkelen.