Na de recente drie overwinningen op rij trekken onze jongens vol vertrouwen richting het Astridpark voor de clash tegen Anderlecht. Wat voor wedstrijd verwacht onze coach verwacht, wilde één van de aanwezige journalisten op de persconferentie weten.

“Ik verwacht langs onze kant dezelfde wil om te winnen als in onze vorige wedstrijden. Maar we spelen tegen een goede en efficiënte ploeg. Dat heeft Anderlecht al laten zien. We trekken naar daar met de wetenschap dat we in de heenwedstrijd zelfs met 10 tegen 11 de betere ploeg waren en verdiend een punt thuis hielden. Die wedstrijd geeft ons vertrouwen dat we ook in Anderlecht iets kunnen gaan halen”, liet onze coach optekenen.

Het veld in Brussel oogt niet ideaal dezer dagen. “Naast kwaliteit zal het inderdaad vooral aankomen op mentaliteit”, repliceerde Vrancken. “We zullen ons strijdershart moeten tonen.” Wie strijden zegt, denkt meteen ook aan opperstrijder Daniel Muñoz, die op één kaart staat van schorsing. Een misstap tegen Anderlecht kan hem de wedstrijd tegen Antwerp kosten. Maar Vrancken wil nog niet te ver vooruit kijken. “Op dit moment is Anderlecht het enige dat telt. We willen er alles aan doen om die match te winnen. Nadien zien we wel waar we staan", klonk het duidelijk.

Momentum doortrekken

Na de verplaatsing naar Anderlecht volgt al heel snel de clash tegen Antwerp. “Ook Antwerp speelt zaterdagavond dus qua rusttijd zit er niet veel verschil op. Daar steken we geen energie in. Ik merk wel dat de jongens elkaar ook scherp houden. Het is positief dat ze niet enkel met zichzelf bezig zijn, maar ook met de groep. We willen het momentum waarin we zitten, doortrekken. We weten dat we tegen elke ploeg een kans maken, maar dan moeten we op elk moment volle overgave tonen om die resultaten ook te halen”, sloot onze coach af.

Te beginnen, zaterdagavond in Brussel.

We zien ons in het Astridpark, Genkies!

Onze selectie