Na een overtuigende overwinning eerder deze week, heeft KRC Genk de intensieve trainingsstage in Spanje afgesloten met een nederlaag tegen SC Paderborn. De ploeg van coach Wouter Vrancken, die twee dagen geleden nog met 4-0 won van FC Lugano, moest vandaag het hoofd buigen met 1-2.

Een wedstrijd van vier keer dertig minuten

In een ongebruikelijk format speelden beide teams vier keer dertig minuten. Dit gaf de spelers van Genk de kans om extra wedstrijdritme op te doen. In de eerste twee delen van de wedstrijd waren de intenties goed, maar bleven grote kansen uit.

Genk komt op voorsprong, maar Paderborn slaat terug

Het derde deel bracht meer actie. Zeqiri zette Genk op voorsprong met een strakke schuiver, maar in de slotfase keerde het tij. Paderborn kreeg twee strafschoppen toegekend. De eerste penalty werd nog knap gestopt door doelman Vic Chambaere, maar bij de rebound was hij kansloos. Een ongelukkige tweede penalty leidde tot de 1-2, wat tevens de eindstand was.

Terug naar België met positieve noten

Ondanks de nederlaag kan Vrancken terugkijken op een productieve stage. De ploeg heeft hard gewerkt en belangrijke voorbereidingen getroffen voor de rest van het seizoen. Na een laatste training op Spaanse bodem keert de ploeg morgen terug naar België, waar de focus weer volledig op de competitie zal liggen. Volgende week ontvangen we Cercle Brugge, op onze grond!

KRC Genk kan met opgeheven hoofd vooruitkijken. De stage heeft de ploeg fysiek en mentaal sterker gemaakt, en de spelers zijn klaar om de uitdagingen die komen succesvol aan te gaan.

Opstelling

KRC Genk, minuut 1-60
Van Crombrugge - El Ouahdi, Sadick, Kongolo (31' Manguelle), Caicedo - Hrosovsky, Heynen (23' Bangoura) - Sor, Ait El Hadj, Oyen - Arokodare.
KRC Genk, minuut 61-120 
Van Crombrugge (91' Chambaere) - Munoz, Cuesta (110' Kongolo), McKenzie, Arteaga - Galarza, Claes - Adedeji-Sternberg, Karetsas (91' Akpan), Bonsu Baah.