Terwijl de technische dienst de parking en de fanzone sneeuwvrij maakte voor de wedstrijd van zaterdagnamiddag, stond Wouter Vrancken de pers te woord tijdens de wekelijkse persconferentie. Onze coach liet zijn licht schijnen over de tegenstander van zaterdagmiddag, Cercle Brugge en lichtte in tipje van de selectiesluier.

Na een deugddoende en succesvolle stage onder de Spaanse zon wilde Vrancken de positieve lijn doortrekken in eigen land. Maar zijn plannen werden afgelopen week ondergesneeuwd. “Buiten donderdag een kwartier op het A-veld te hebben getraind, hebben we deze week in de indoorhal gewerkt op kunstgras. Niet ideaal, maar de omstandigheden lieten het niet anders toe”, liet Vrancken nuchter zijn licht schijnen over de situatie.

De Vereniging kondigt zich aan als een moeilijk te bekampen tegenstander met een heel specifieke manier van spelen. “Tegen Cercle Brugge moet je ervan uitgaan dat je nooit je beste wedstrijd kan spelen. Dat is hun verdienste. Hun coach kan zijn idee heel gedreven overbrengen op de groep. Sinds hij heeft overgenomen doen ze het gewoon heel goed”, klonk het vol respect bij onze coach. “Ze hebben een moeilijke manier van spelen met heel veel energie, pressing en straight forward voetbal. Dat is moeilijk te bekampen. Ook omdat ze in duels en in de tweede ballen heel sterk zijn. We zullen onze voet erlangs moeten zetten qua duels en intensiteit. En aan de andere kant de juiste momenten pakken om ons eigen spel te spelen en onze eigen kwaliteiten uit te buiten.”

Goede flow doortrekken

Mits winst zetten we een rechtstreekse concurrent voor de Champions’ Play-Offs op 6 punten. Dat kan voor rust zorgen, wierp een aanwezige journalist op. “Het is vooral belangrijk om opnieuw die flow van voor nieuwjaar door te trekken. We moeten focussen op de manier waarop we buiten kwamen tijdens de laatste wedstrijden. Het geloof in ons eigen kunnen was enorm tijdens de laatste wedstrijden. Ondanks de opdoffer tegen Anderlecht stonden we er met een geweldige mentaliteit en kwaliteit enkele dagen later opnieuw tegen Antwerp. Die flow moeten we opnieuw te pakken krijgen, zaterdag. Dat moet het doel zijn”, klonk het strijdvaardig bij Vrancken.

5 Jong Genkies in de selectie

Met Paintsil, Kayembe, Fadera en El Khannouss zijn 4 basisspelers van de laatste wedstrijd voor de winterstop actief op de Africa Cup. “Dan is het aan andere jongens om hun kans te grijpen. Ik heb vertrouwen in iedereen die gaat spelen. In Spanje kon je de intensiteit goed meten. Terug in België kon je de afgelopen dagen de positiviteit in de groep ook goed zien. Met Claes, Caicedo, Adedeji-Sternberg, Kongolo en Karetsas zitten bovendien 5 Jong Genkies in de selectie voor de confrontatie met Cercle Brugge.

Afspraak om 16 uur in de Cegeka Arena, Genkies!

Selectie