De KRC Genk Foundation kondigt met trots de nieuwe samenwerking aan met GIGOS, die vanaf nu de officiële partner wordt voor KRC Genk Buurtsport. Beide organisaties zetten zo een volgende stap in hun succesvolle samenwerking. Het buurtsportaanbod wordt uitgebreid van twee naar vier kansenwijken.

Voetbal voor iedereen

GIGOS, geworteld in het jeugdwelzijnswerk, zet zich in voor de sociaal-sportieve betrokkenheid van kinderen, tieners en jongeren. Hun benadering, gericht op het verbinden van jongeren uit diverse wijken met sport, vond een waardevolle partner in KRC Genk. Beide organisaties delen de missie om sport toegankelijk te maken voor alle jongeren, om zo het welzijn van de jeugd in de Genkse wijken te bevorderen. Concreet bood de KRC Genk Foundation voorheen al gratis voetbaltrainingen aan in Kolderbos en Sledderlo, nu worden daar ook Zwartberg en Waterschei aan toegevoegd.

"Via onze sociaal-sportieve methodiek proberen we jongeren uit verschillende wijken in contact te brengen met sport. Met de KRC Genk Foundation hebben we een waardevolle partner gevonden met een vergelijkbare sportieve missie, namelijk het bevorderen van sportdeelname onder alle jongeren”, klinkt het bij Angelo Delrio van GIGOS.

GIGOS zal niet alleen bijdragen aan reguliere buurtsport-activiteiten, maar ook actief betrokken zijn bij de wedstrijddagen van KRC Genk. De jongeren van GIGOS ondersteunen sinds dit seizoen bij de tourniquets, waarmee ze een directe rol spelen in de ondersteuning van de clubactiviteiten.

“Dankzij deze versterkte samenwerking met GIGOS bieden we meer jongeren de kans om te genieten van sport. Daarnaast geven we hen ook een platform om zich in te zetten voor de Genkse samenleving door op wedstrijddagen van KRC Genk vrijwilligerswerk te doen. Zo geven we hen een springplank om zich zowel sportief als op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Het is aan hen om de sprong te maken”, klinkt het bij Algemeen Directeur van KRC Genk Erik Gerits.

Toewijding aan Genkse gemeenschap

De gezamenlijke aanwezigheid in kansenwijken benadrukt de inzet van KRC Genk, Stad Genk en GIGOS om de actieve sportdeelname van kinderen uit deze wijken te verhogen.

"We zijn verheugd over de samenwerking met GIGOS, omdat we samen met hen en Stad Genk streven naar een inclusief sportklimaat waarin alle jongeren de kans krijgen om te sporten. Daarnaast beschikt GIGOS over een groot netwerk van jongeren, wat het makkelijker maakt om hen te bereiken. Dit partnerschap benadrukt onze toewijding aan de lokale gemeenschap en onze overtuiging dat sport een positieve impact kan hebben op het leven van jongeren", klinkt het trots bij Niel Janssen van de KRC Genk Foundation.