Ken Nkuba is een Genkie. De 22-jarige rechterflankverdediger maakt de overstap van Sporting Charleroi en tekent een contract tot juni 2028.

Een veelbelovende carrière

In zijn tijd bij Sporting Charleroi heeft Ken Nkuba al laten zien wat hij in zijn mars heeft. Met 61 wedstrijden op zijn naam, waarin hij vijf doelpunten scoorde en zeven assists leverde, heeft hij bewezen een waardevolle aanwinst te zijn voor het team.

KRC Genk en Sporting Charleroi bereikten dinsdagochtend een akkoord over de transfer van de Belgische jeugdinternational. Nkuba kijgt het nummer 27 in Limburg.

"Ken is een jongen met een enorm loopvermogen en explosiviteit. Dat koppelt hij aan goeie voeten en offensieve kwaliteiten. Die optelsom aan kwaliteiten was voor ons doorslaggevend om vol voor hem te gaan. Met zijn aanstelling is onze kern opnieuw compleet", duidt Head of Football Dimitri de Condé de nieuwe Genkse aanwinst.

Een blik op de toekomst

"Ik was onder de indruk van het project dat KRC Genk heeft uitgestippeld. Genk is een topclub in België. Dit is dan ook een mooie stap in mijn carrière. Ik kijk ernaar uit mij te bewijzen op het veld in een volle Cegeka Arena", aldus de kersverse Genkie.

We heten Ken van harte welkom in de Genkse familie en wensen hem veel succes in deze nieuwe fase van zijn carrière.